Crysis Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Crysis Remastered çıkış tarihi en sonunda açıklandı.

crysis remastered çıkış tarihi

Crysis Remastered çıkış tarihi resmi olarak açıklandı. Crytek, yayınladığı yeni fragman ile beraber çıkış tarihini en sonunda bizlerle paylaştı. Almanya merkezli oyun stüdyosu Crytek, uzun yıllar önce üç Türk kardeş tarafından kurulmuştu. Stüdyonun geliştirdiği oyun motoru CryEngine, birçok farklı oyunun geliştirilmesinde kullanıldıktan sonra asıl çıkışını Crysis serisi ile yapmıştı.

2007 yılında Electronic Arts yayıncılığında piyasaya sürülen Crysis, bomba etkisi yapmıştı. Günümüzde dahi müthiş sayılabilecek grafiklere sahip olan oyun, FPS dünyasına adını yazdırmayı başarmıştı. Oyunun Türkçe seslendirme ve altyazı seçeneği ile çıkması ise ülkemizde coşkuyla karşılanmıştı.


İlginizi Çekebilir: Crysis Serisi Uncharted’a İlham Oldu


Gerek hikayesi gerek grafikleri gerekse oynanışıyla adını hafızalara kazıyan Crysis’i seri haline getiren Crytek, üçüncü oyundan sonra sarsılmaya başlamıştı. Çeşitli ekonomik güçlüklerle yüz yüze kalan, elindeki bazı oyunların haklarını satan stüdyo, çıkışı yine Crysis ile bulmuştu.

Crysis Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

Aslında oyuncuların birçoğu Crytek’ten Crysis 4 bekliyorlardı. Crytek’in yaşadığı ekonomik sebepler ve yeni bir AAA oyun geliştirmenin maliyeti düşünüldüğünde yeni oyun çok güç görünürken, beklenmedik bir çıkış gelmişti. Crysis Remastered için ilk ipucu, resmi Twitter hesaplarının canlanması sonrasında ortaya çıkmıştı.

Twitter üzerinden atılan ilk mesajlardan sonra Crysis Remastered resmiyete kavuşmuştu. Yapılan açıklama ile oyunun PC, PS4 ve Xbox One için çıkacağı belirtilmişti. Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesiyle elden geçirilmiş sürümün PS5 ve Xbox Series X için raflardaki yerini alacağı aktarılmıştı. Asıl ilginç olan ise yeni sürümün Switch kullanıcılarıyla da buluşacak olmasıydı.

Tüm bu bilgilerden sonra Crytek, oyunun çıkış tarihini bu gün yeni fragman eşliğinde duyurdu. 23 Temmuz’da  Switch için çıkışını gerçekleştiren Crysis Remastered en sonunda 18 Eylül’de diğer platformlara da geliyor. Oyunun resmi satış fiyatı ise 30 dolar olacak.

Tek oyunculu moda odaklanacak olan remaster; 8K destekli çözünürlük desteği ve dokular, HDR, yüksek kalitede alan derinliği, yeni ışıklandırma seçenekleri, motion blur ve yenilenmiş efektleri içerisinde barındıracak.


Peki, siz Crysis Remastered hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version