Crysis HD Remaster için İlk İpucu Yayınlanmış Olabilir

Crysis HD Remaster için hazırlıklar başladı mı yoksa?

crysis hd remaster crysis 4

Crysis HD Remaster için ilk ipucu bugün resmi Crysis Twitter adresi üzerinden yapılan bir paylaşımla ortaya çıkmış olabilir. Yaklaşık üç yıldır sessiz olan Twitter hesabından yapılan paylaşım, yeni oyuna dair bir şeylerin geleceğini gösterdi.

İlk Crysis 2007 yılında Türkçe dil seçeneği ile piyasaya sürüldüğünde büyük olay olmuştu. Sistemleri sonuna kadar zorlayan oyun, hala donanımların gücünü test etmek için kullanılıyordu. AMD’nin yeni işlemcisi ile yapılan test buna müthiş bir örnekti.

2013 yılında yayınlanan Crysis 3’ten sonraysa serinin geliştiricisi Crytek için işler yolunda gitmemişti. İki kere batma tehlikesi ile yüz yüze kalan stüdyo, son anda toparlasa da Crysis için yeterli mali güce ulaşamadığı söyleniyordu. Fakat bugün resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım, stüdyonun yeni nesil için hazırlanmış olabileceğini bizlere gösterdi.

Crysis HD Remaster mı yoksa Crysis 4 mü?

Bugün resmi Crysis Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşım, Crysis 4 iddialarını tekrar alevlendirdi. Son üç yıldır herhangi bir paylaşım yapılmayan hesap, ansızın “RECEIVING DATA (VERİ ALIYOR)” yazıverdi.

Eski oyunlara dair veriler alınmayacağı düşünülürse, bu paylaşım açıkça yeni oyuna dair ilk paylaşımdı. Keza yakın zaman önce bir Crytek çalışanının yaptığı PS5 açıklaması, stüdyonun yeni bir oyun üzerinde çalıştığını bizlere göstermişti.


Crytek çalışanı PS5’in daha iyi bir konsol olduğunu iddia etti


Crytek’te görev alan bir rendering mühendisi, hemen yukarıda gördüğünüz haberde detaylarını okuyabileceğiniz gibi, PS5’i bir hayli övmüştü. Stüdyonun halihazırda işlettiği Hunt: Showdown’dan başka bir oyun olmadığı düşünülürse, Crytek’in yeni nesil konsollarda bir oyun için çalıştığı kesindi.

Fakat ortalıkta iki farkı iddia dolaşıyordu: Birinci iddiaya göre Crytek, Crysis 1 HD Remaster üzerinde çalışıyordu. İkinci iddia ise tahmin edeceğiniz üzere Crysis 4’tü.

Electronic Arts bu işe ne diyor?

Bildiğiniz üzere Crysis serisi Crytek tarafından geliştirilmiş ve Electronic Arts tarafından yayınlanmıştı. Serinin isim hakları hala EA’de bulunuyordu. Kısaca EA işin içine girmeden, yeni bir karar alınması mümkün değildi.

EA’nin Crysis 4 gibi büyük bir projeyi destekleme kararı alması oldukça düşük bir ihtimal olarak görüldü. Halihazırda birçok farklı FPS oyununa sahip olan yayıncı, yeni bir FPS oyunu için ayak diretebilirdi. Buna rağmen kendisine has bir kitlesi olan Crysis, iyi bir seçenek de olabilirdi.

Crysis HD Remastered ise oldukça güçlü bir iddia olarak karşımıza çıktı. Piyasada yeniden yapımlara rağbet oldukça yüksekken, çok sevilen bir oyunun günümüz grafiklerine uyarlanarak çıkması, ilgi çekebilirdi. Keza yakın zaman önce yayınlanan CryEngine videosu ise aslında buna işaret ediyor olabilir.


Peki, siz ne dersiniz? Sizce EA ve Crytek yeni bir Crysis oyunu üzerinde mi çalışıyorlar yoksa Crysis 1 yeniden mi karşımıza çıkacak?

Exit mobile version