Cronus Zen PlayStation 5 Güncellemesi ile Engellendi

Bakalım Xbox tarafından da bir hamle gelecek mi?

Sektördeki büyük yayıncılar, rekabete dayalı oyunlarda hileciler ile yoğun bir mücadele halindeler. Bilhassa Activision ve Ubisoft Ricochet ve BattlEye gibi hile karşıtı uygulamalara başvurur iken donanımsal olarak da önlemler alınıyor. Mesela bunun en son örneği de Cronus şirketi tarafından üretilen cihaz ile ilgili oldu. Cronus Zen PlayStation 5 için yayınlanan son güncelleme ile engellendi.


İlginizi Çekebilir: Until Dawn PC ve PlayStation 5 İçin de Geliyor Olabilir


Cronus Zen için kontrolcü emülasyonu tanımlaması yapılıyor. Oyuncular geri tepmeleri azaltabildikleri gibi makroları ayarlayabildiği gibi, fare ve klavye kombinasyonunu da konsollarda kullanabiliyorlar ve bu da tahmin edebileceğiniz gibi rekabete dayalı oyunlarda adil olmayan sonuçlara sebebiyet veriyor. Bahsi geçen cihazın en çok kullanıldığı oyunlar arasında Call of Duty de yer alıyor. Öyle ki 500 binden fazla kullanıcının bu Cronus Zen sahibi olduğu söyleniyor.

Cronus Zen PlayStation 5 Güncellemesi Sonrası Kullanılamıyor

Geçtiğimiz aylarda Xbox tarafından üçüncü parti pek çok ürün engellenmişti. Şimdi de benzer bir hamle PlayStation tarafından geldi ve 24.01-08.60.00 versiyonlu güncelleme yayınlandıktan sonra, aradaki bağlantının kesilerek Cronus Zen cihazının engellendiği bildirildi.

What-is-Cronus-Zen-MW2-is-it-safe-bannable

Her ne kadar geride bıraktığımız zaman zarfında fazlaca kullanıcının rekabete dayalı oyunlardan engellendiği haberleri ile karşılaşıyor olsak da, sektörde bu tür önlemleri ne kadar etkili olduğu kafalarda hep soru işareti bırakıyor. Çünkü kullanıcılar, sürekli olarak yeni yöntemler ile geri dönüş yapıyorlar.

Şu an için Cronus, mevcut durumu çözmek için üzerine çalışıyor. Şirket bu süreçte kullanıcılardan yeni PlayStation 5 yazılım güncellemesini indirmemelerini tavsiye etti. Öte yandan oyuncu topluluğu da PlayStation tarafından yapılan bu hamleyi olumlu karşılamış durumda.

Exit mobile version