Counter-Strike 2 Üzerinde Çalışılıyor Olabilir

Bakalım Valve ne diyecek bu işe?

Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, görünüşe göre Valve Counter-Strike 2 üzerinde çalışıyor. Source 2 motoruyla da geliştirildiği söylenen yeni oyuna ilişkin iddiaların detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Fortnite için FPS Modu Yeni Sezonla Gelecekmiş


Oynaması ücretsiz olan Counter-Strike: Global Offensive, 2012 yılı içerisinde PC, PlayStation 3 ve Xbox 360 için satışa sunulmuştu. Source Engine ile geliştirilmiş ve çocukluğumuzda internet kafe kültürünün doğmasına vesile olan oyunun Steam versiyonu, 2018 yılı itibarıyla artık ücretsiz olarak oyuncuların beğenisine sunulmaya başlanmıştı.

Counter-Strike 2 Mi Geliyor?

Aradan geçen zaman zarfında oyuncuların yoğun ilgisine maruz kalmaya devam eden Counter-Strike: Global Offensive için bir devam oyunu geliyor olabilir. Yakın bir zaman önce NVIDIA tarafından yayınlanan sürücü içerisinde, Valve ile ilgili sızdırdığı bilgiler ile tanınan ‘gabefollower’ tarafından ‘csgos2.exe’ ve ‘cs2.exe’ adıyla iki farklı uygulama ibaresi tespit edilmişti. Bu da haliyle Source 2 motoru ile geliştirilen yeni Counter-Strike: Global Offensive oyunu için çalışmaların olduğunu düşündürttü.

counter-strike-2-geliyor

Yaşanan bu gelişmenin ardından ortaya atılan iddialara göre, çalışmaları gizlilik ile sürdüren Valve, yakın bir zamanda oyuncuların karşısına çıkacak. Nisan ayında yayınlanması beklenen beta ile Counter-Strike: Global Offensive 2 ile tanışma fırsatı bulacakmışız.

Halihazırda profesyonel FPS oyuncuları tarafından Valve genel merkezinde test edilmekte olduğu söylenen yeni oyunun Counter-Strike: Global Offensive yerine geçip geçmeyeceği henüz bilinmiyor. Bununla birlikte, yakın bir zaman önce yine gabefollower isimli kullanıcı tarafından Valve şirketinin Avrupa ve Birleşik Devletler’de Counter-Strike: Global Offensive oyununun Source 2 motoru üzerindeki testlerini üçüncü parti kalite kontrol şirketleri ile Aralık ayından beri sürdürmekte olduğunu da iddia edildi. Kendisi bu iddiayı, güvenilir olduğunu söylediği bir kaynak üzerinden aktardığı bilgiler ile ortaya attığını söylüyor.

Exit mobile version