Counter-Strike 2 Resmen Duyuruldu!

Beklenen duyuru sonunda yapıldı!

Counter-Strike 2 Resmen Duyuruldu!

Bir süredir oyun dünyasında Counter-Strike: Global Offensive bilmecesi yaşanıyordu. Son olarak Valve şirketinin 14 Mart 2023 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi üzerinden cs2 için yapılan başvuru sonrasında tescillenme aşamasına geçilmiş olduğu görülüyor. Bu bağlamda da beklenen duyurunun eli kulağında diye tahmin ediyorduk. Gerçekten de öyleymiş. Valve tarafından Counter-Strike 2 resmen tanıtıldı.


İlginizi Çekebilir: Mighty DOOM, Mobil Cihazlar İçin Çıktı


Source 2 motoru ile geliştirilmekte olan Counter-Strike 2, tamamıyla yeni bir oyun olmanın aksine halihazırdaki oyunda görülen eksikliklerin giderildiği devasa bir güncelleme olacak. Bu sayede, Counter-Strike: Global Offensive ile ilgili her bir parça ve sistem bütünüyle revizyondan geçirilecek.

Counter-Strike 2 Geliyor!

2023 yılının yaz mevsiminde sunulacak olan Counter-Strike 2, haritalar, tick değeri ve sis efektinin yeniden düzenlenmesi gibi değişiklikler ile oyuncuların karşısına çıkacak. Youtube kanalı üzerinden yayınlanan üç fragman ile dikkat çekilen bu değişikliklerden ilki, çok daha gerçekçi sis efektlerinin oluşturulmasına yoğunlaşılıyor. Öyle ki, sis bombaları ve patlamalar ile oluşan sis efektlerinin ışıkla da etkileşime girecek iken arenadaki tüm oyuncular aynı sis efektini görecekler.

Ayrıca sis efektinin çevresel etkinlere bağlı olarak değişiklik göstermesi de mümkün olacak. Mesela açık ve kapalı alanlarda yayılımı farklılık gösterecek.

Bir diğer değişiklik ise klasik haritaların Source 2 motoru ile elden geçirilerek, kaplamaların yüksek çözünürlüklü hale getirilmesine ek olarak ışıklandırmalar da arttırılacakmış. Ayrıca yeni haritaların da ekleneceği söyleniyor.

Şimdilik son olarak, oyuncuların en çok şikayet ettiği noktalar kare hızı düşmeleri ve fare tıklamalarının geç algılanmasıydı. Valve, yeni oyun ile bu sorunların asgari seviyeye çekileceğini söylüyor. Counter-Strike: Global Offensive oyunundaki tick değerlerinin küçük parçalara bölünerek hesaplanması sayesinde oyuncular arası iletişim devamlı akış ile sağlanacakmış.

Net bir çıkış tarihi olmayan Counter-Strike 2 için, halihazırdaki Counter-Strike: Global Offensive oyuncularına bugünden itibaren test etme imkanı sunulacak. Ne var ki bu, yakın zamandaki oynama süresine ve Steam hesabının durumuna bağlı olarak seçilen oyunculara sunulacak. Eğer seçilmişseniz, Counter-Strike: Global Offensive menüsünde bir davetiye belirecek.

Exit mobile version