Corona Virüsü PlayStation ve Xbox’ı Etkileyecek mi?

PlayStation 5 ve Xbox Series X Fiyatı / PlayStation ve Xbox / E3 2020 İptal

Hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden Corona Virüsü (Covid-19) pek çok endüstride pek çok şirkete hem üretim hem de satış açısından büyük zararlar verdi. Tam da bu nedenle gözler Sony ve Microsoft tarafına çevrildi. Şirketler PlayStation ve Xbox için sessizliklerini korusa da önemli bir mevkiden konu hakkında açıklama geldi.


İlginizi Çekebilir: Oyunlar Koronavirüs için Çare Olabilirler


PlayStation ve Xbox Çıkış Tarihi Gecikecek mi?

Elektronik alanında üretimin en büyük ayağı Çin sınırları içerisinde gerçekleşiyor ve Çin’i yoğun bir baskı altına alan Covid-19 nedeni ile pek çok fabrika üretime ara verdi.

Bu nedenle pek çok ürünün üretimi yarıda kaldı ve bu yeni çıkacak ürünlerin gecikmesine mevcuttaki ürünlerin stoklarında ise azalışa neden oluyor.

Tam da bu noktada oyuncuların uzun senelerdir beklediği yeni nesil konsolların gecikip gecikmeyeceği merak edilmeye başlandı.

Peki PlayStation 5 ve Xbox Series X bu sorundan etkilenecek mi?

Sony ve Microsoft şu an bu konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmasa da AMD Bilgisayar ve Grafik Genel Müdür Yardımcısı Rick Bergman bu soruya yanıt verdi.

Bergman, yeni nesil konsolların üretiminde şu aşamada herhangi bir sorunun yaşanmadığını söyledi ve görünürde bir erteleme ya da gecikmenin bulunmadığını söyledi. Tabii bu açıklamanın güncel koşullar için geçerli olduğunu ve işlerin sarpa sarması durumunda bazı sorunlar ile karşılaşmamızın mümkün olduğunu vurgulayalım.

 

Exit mobile version