Control Fikri Mülkiyeti Remedy Tarafından Satın Alındı

Take Control!

Control fikri mülkiyeti Remedy Entertainment tarafından yapılan duyuru ile 505 Games şirketinden çıktı. Artık Finlandiya menşeli stüdyo, markanın tek sahibi konumunda bulunacak.


İlginizi Çekebilir: Remedy Alan Wake ve Control Markalarını Daha da Genişletmek İstiyor


Hatırlayacağınız üzere geliştirici, geçtiğimiz yıllarda Alan Wake haklarını Microsoft şirketinden satın almıştı. Bu da, fikri mülkiyet üzerindeki her türlü hakimiyeti kurmasını sağlamıştı. Şimdi de benzer bir adım Control için atıldı. Control fikri mülkiyeti Remedy Entertainment tarafından satın alındı.

Control Fikri Mülkiyeti Remedy Tarafından Satın Alındı: Şimdi Ne Olacak?

Bu gelişme ile geliştirici ile yayıncı 505 Games arasındaki Control, Project Condor ve Control 2 yayıncılık anlaşmaları kalıcı olarak iptal edildi. Ne var ki İtalyan şirket Control oyununu yayınlama hakkını 31 Aralık 2024 tarihine kadar elinde tutma ve halihazırdaki firmadan firmaya anlaşmaları da yönetme hakkına sahip olmaya devam edecek. Project Condor ve Control 2 için ise yayıncılık hakkı artık 505 Games şirketinden Remedy Entertainment stüdyosuna çevrildi.

Remedy Alan Wake ve Control Markalarını Genişletmek İstiyor

Verilen detaylarda, yayıncılık, dağıtım, pazarlama ve diğer haklar için satın alım ücretinin yaklaşık olarak 17 milyon Euro olduğu söyleniyor. Bu rakam, Project Condor ile Control 2 için bu güne kadar 505 Games şirketinin ödediği rakama tekabül ediyor. Bununla birlikte Finlandiya menşeli geliştirici, satın alım ücretinden belirli bir miktarı geri alacak ve bu nedenle, satın alım işleminden nakit akışı da satın alım ücretinden düşük olacak. Remedy Entertainment, satın alım ücretini önümüzdeki on iki ay boyunca üç safhada ödeyecek.

Geliştirici stüdyo tarafından söylenene göre yayıncılık, dağıtım, pazarlama ve diğer hakların satın alınması, Control ve geliştirilme aşamasındaki Project Condor ile Control 2 için daha iyi anlaşmaların kapısını açacak. Ayrıca kendilerinin yayınlaması ile yeni bir yayıncı bulma arasında özgürce karar vermelerine de olanak tanıyacağı dile getirilmiş.

Exit mobile version