Çok Oyunculu Horizon Geliştirici Tarafından Onaylandı

Horizon evreni genişliyor...

Çok Oyunculu Horizon Geliştirici Tarafından Onaylandı

Çok oyunculu Horizon oyunu, geliştirici Guerrilla Games tarafından verilen iş ilanı ile teyit edildi. Şimdilik pek fazla bir bilgi olmasa da, ilk söylenenlerin ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Horizon MMO Oyunu Geliştiriliyormuş


Killzone serisi ile tanıdığımız Guerrilla Games, 2017 yılında satışa sunduğu Horizon: Zero Dawn ile farklı bir fikri mülkiyete geçiş yapmıştı. Sağladığı başarı ile PlayStation tarihine adını yazdırmayı başaran oyun için bu yılın Şubat ayında da Horizon: Forbidden West adıyla bir devam oyunu da gelmişti.

Hollanda menşeli geliştiricinin halihazırda farklı projeler üzerinde çalıştığını zaten biliyorduk. Bunlar Horizon serisi için bir ana devam oyunu ve Forbidden West için Burning Shores adıyla bir genişleme paketiydi. Bugün yapılan paylaşım ile bir çevrimiçi proje de teyit edilmiş oldu.

Çok Oyunculu Horizon ile Serinin Evreni Genişleyecek

Guerrilla Games tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımla, Horizon dünyasını genişletmek için üzerinde çalışılan projeler için animasyon, sanat, tasarım, programlama ve senaryo olmak üzere beş farklı ekip için iş ilanı verdi. Bu ilanlar, hem tek oyunculu oyunu, hem çok oyunculu oyunu, hem de harici bir stüdyo tarafından geliştirilmekte olan projeyi kapsıyor.

İlanda sözü edilen çok oyunculu proje, Horizon evreninde geçecek olup, yeni karakterler içerecek ve kendisine özgü bir tarzda görünecek. Tek başınıza oynayıp oynayamayacağınız belirtilmemiş, ama kooperatif olarak arkadaşlarınız ile serinin vahşi doğasını keşfe çıkabileceğiniz söylenmiş.

2020 yılı içerisinde VGC sitesine bilgi aktarımında bulunan kaynaklar, kooperatif desteğinin esasen ilk oyun için planlandığını ama geliştirici ekibin farklı bölgelere odaklanmayı istemesi üzerinde rafa kaldırıldığını söylemişti.

Aynı kaynaklar, Sony Interactive Entertainment şirketinin kooperatif desteğini Horizon: Forbidden West için de düşündüğünü ama Guerrilla Games stüdyosunun sonraya bırakmaya karar verdiğini de söylediler. Bu desteğin ya sıradaki ana oyunun bir parçası olacağı ya da bağımsız bir oyun olarak karşımıza çıkacağı tahmin ediliyordu. Görünüşe göre Hollanda menşeli stüdyo, Naughty Dog stüdyosunun izinden gitmeyi uygun bulmuş.

Exit mobile version