Call Of Duty: Black Ops Cold War Beta İnceleme

Soğuk savaşı iliklerimize kadar hissedelim!

İlk gösterimi ile özellikle ülkemizdeki oyuncularda heyecan uyandıran Call Of Duty: Black Ops Cold War Beta İnceleme ile karşınızdayız. Treyarch ve Raven Software tarafından geliştirilen, Activision tarafından dağıtılan Call Of Duty serisinin en yeni oyunu Call Of Duty: Cold War’da bizleri neler bekliyor?


İlginizi Çekebilir: Cold War İncelemesi


Call Of Duty: Black Ops Cold War Beta İnceleme

Yeni Call Of Duty: Cold War, Call Of Duty: Black Ops serisinin ilk oyununun sonrasında geçiyor. 1980’lerde geçen Sovyet ve Amerikan gerilimini ele alan oyunun betası ile bir süredir birlikteyiz. Sadece çevrim içi modlarını bizlere sunan oyunu uzun uzun deneyimledik. FPS oyunları arasında gerek satış rakamları gerek kullanıcı memnuniyetinde zirvede yer alan CoD serisi her yıl olduğu gibi yeniden bizler ile birlikte.

Haydi Başlayalım!

Call Of Duty: Black Ops Cold War Beta İnceleme-11

Call Of Duty: Black Ops Cold War ile ilk olarak oyunun Alpha’sının oyuncular ile paylaşılması ile tanışmıştık. Alpha 3 gün boyunca tüm oyunculara ücretsiz olarak sunulmuştu. Call Of Duty: Cold War, Alpha’dan Beta’ya kadar oyun içi önemli değişiklikler yaşamış. Genel olarak bakıldığında, Cold War’ın çevrim içi modu, geçen ay oynadığımız yetersiz Alpha’ya kıyasla Beta’da daha dengeli ve daha akıcı bir oyun deneyimi sunuyor.

Oyunun black ops genlerine sadık kaldığını söyleyebiliriz. Oyunun PS3’e gelen ilk Call Of Duty Black Ops’a andıran bir havası var. Call Of Duty oyunlarının vazgeçilmez oyun motoru IW Engine, bir önceki oyun olan CoD Modern Warfare’dan daha farklı bir oynanış sağlıyor. Eğer Warzone’u veya Modern Warfare’i çok oynadıysanız oyuna adapte olurken biraz sorun yaşıyorsunuz ancak 1-2 saatlik oynama sonunda performansınız adapte olmanız ile doğru orantılı yükselişe geçiyor.

Call Of Duty: Black Ops Cold War Modları

Silahlardaki dengesizlik büyük bir ölçüde giderilmiş. Uzun mesafeli silahlar Alpha’da olması gereken çok daha güçlüydü, Beta ile keskin nişancı tüfeklerinin (Marksman Rifle) ve dürbünlü tüfeklerin (Sniper Rifle) gücü olması gereken hale gelmiş. Keskin nişancı tüfekleri, bir kafadan vuruş veya üst gövde mermisi düştüğünde artık tek bir atışla öldürülüyor. Silahlar artık sınıfına göre daha dengeli olduğunu söyleyebiliriz.

Oyuna gelmiş olan injure sistemini gereksiz bulduğumu söylemeliyim. Bu kadar hızlı oynanan bir oyunda vurulduğu için yere düşen oyuncuları tekrardan ayağa kaldırabiliyoruz. Bu durumda bir süre sonra her vurduğunuzu birde yerde vurmanızı istiyor.

Oyunun haritaları özellikle Miami, Armada ve Satellite haritasını çok beğendim. Miami haritası tam Miami Vice temasında çok keyifli bir harita hem yakın mesafe çatışmalarına olanak sağlıyor, hem de uzak mesafelerden rakiplerinizi vurabiliyorsunuz. Armada haritası oyunun büyük ihtimal en iyi haritası olacaktır. Haritada hem denizde hem gemide yakın çatışmalara girebiliyoruz. Gemiden gemiye iplerden kayarak geçmek, botlardaki rakipleri güverteden vurmak harika hissettiriyor. Satellite ise kum tepelerinden oluşan bir çöl haritası kayalara çıkarak, hendeklere girerek oynamak çok keyifli.

1980’lerin başındaki Soğuk Savaş dönemine geçen oyunumuzda harita oyuna damgasına vuracak gibi gözüküyor. Ek olarak, Nuketown, Firing Range, Jungle ve Summit dahil olmak üzere birçok klasik CdD Black Ops haritasının Cold War ile geri döneceği söyleniyor.

Oyunda birçok yeni mod mevcut; VIP Koruma modu ve Assault Combined Arms modu ilk dikkatimi çeken modlar oldu. VIP modunda injure sistemi de mevcut, bu modda amacımız VIP olan kişiyi güvenli bölgeye taşıyarak oyunu kazanmaya çalışıyorsunuz. Assault Combined Arms modu ise Modern Warfare’da ki Ground War’a benziyor. Bu oyunda 12 kişilik takımlarda geniş ölçekli bir bayrak kapma modu olarak nitelendirebiliriz. Oyun modlarının hepsi daha açık değil umarım 10v10 Domination modu Cold War’da yer alır.

Cold War’da Miami ve Moskova 6v6 mücadeleler için çok büyük olduğunu söylemeliyim. Oynarken bazen oyunun bitmesi için ulaşılması gereken skora ulaşamadığı başıma birçok kez geldi. Bu haritaların elden geçmesi veya sadece 10v10 modlarda olması gerekiyor. Modern Warfare’ı yaklaşık 2000 saat oynadım, bu durumu burada da yaşandı ama bu sorunu Treyarch o haritaların küçük versiyonunu 6v6 modlara getirerek çözdü. Benzer çözümleri Cold War’da da göreceğimize eminim.

Call Of Duty: Black Ops Cold War Tüm Haritaları

  1. Armada
  2. Cartel
  3. Crossroads
  4. Miami
  5. Moscow
  6. Satellite
  7. Alpine (Fireteam)
  8. Ruka (Fireteam)

Wildcard, Perk Ve Silahlar

Call of Duty: Black Ops Cold War’da bulunan tüm kesinleşmiş Wildcard’lar burada. Joker karakterler, COD Cold War’da sınıfınıza fayda sağlayan bir yükleme seçeneğidir.

Call Of Duty: Black Ops Cold War Tüm Silahlar

Modern Warfare’ın silah yapısına çok alışkın birisi olarak seksenlerin silahlarını yavaş buluyorum. Eski silahlara bir şekilde alışabiliyorsunuz ancak bazı bombaların fırlatma süreleri o kadar uzun sürüyor ki buna alışmak mümkün değil. En yakın sürede bombaların fırlatma sürelerinin mantıklı şekilde düzenlenmesi gerekiyor.

Saldırı Tüfekleri (Assault Rifle)

Hafif Makineli Tüfek (Sub Machine Guns)

Nişancı Tüfekleri (Marksman Rifles)

Makineli Tüfekler (Light Machine Guns)

Dürbünlü Tüfekler (Sniper Rifles)

Pompalı Tüfekler (Shotguns)

Tabancalar (Pistols)

Roket Atarlar (Launchers)

Sonuç

Oyunun genel olarak temasını beğendim. Oyunun arayüzü bile soğuk savaşın ortamını bizlere hissettiriyor. Bu oyunu almak için iki sebep görüyorum; İlk olarak oyunun hikayesinin iyi olacağını düşünüyorum. Sadece Türkiye’de bir bölüm yer aldığı için değil, soğuk savaş Call Of Duty serilerinin genlerine çok uygun. Hikayede soğuk savaş ilmek ilmek işlendiğine eminim.

İkinci sebebim ise geçmişteki Black Ops oyunlarının çevrim içi oyun modlarının çok zevkli olması. Ayrıca uzun bir aranın ardından bir Call Of Duty efsanesi olan Zombie co-op modunun geri dönmesini başlıca sebepler olarak görüyorum.

Call Of Duty: Black Ops Cold War, FPS severlerin favori oyunlarından birisi olacaktır. Oyun geniş bir kitleye hitap ediyor. Betasında yaşadığım sorunlar tam oyunda çözüldüğü taktirde, her yıl olduğu gibi gerek oyun otoritelerinin gerek oyuncuların favori FPS oyunlarından birisi olacaktır.


Ufak bir hatırlatma: Black Ops Cold War 13 Kasım 2020 tarihinde yayınlanacak.


Peki siz COD Cold War hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version