Çocuklar ile Oynanabilecek 12 Oyun

Eğlenceli bir gün için birkaç öneri sizi bekliyor...

Çocuklar ile Oynanabilecek 12 Oyun

Bildiğiniz gibi bugün 23 Nisan 2022 ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta gösteriler ve şenlikler ile canlı ve neşeli bir şekilde kutlanıyor. Bizler de Turuncu Levye olarak bu özel günde, çocuklar ile oynanabilecek 12 oyun öneri listesi ile karşınıza çıkalım dedik.


İlginizi Çekebilir: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga İnceleme


Oyunlar her ne kadar başlarda çocuklara yönelik bir kavram olarak algılanmış olsa da, daha sonradan yaş aralığının hızlı bir şekilde genişlediğine tanık olmuştuk. Yani artık hemen her platforma çıkabilmeleri ile çocuklar kadar gençlere ve yetişkinlere de hitap eder hale geldi. Hatta rekabete ve kooperatif çalışmaya dayalı olanların bireyler arası sosyalleşmeye de katkı sağladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bugünün anlam ve önemine istinaden, çocuklarınız ile oynayabileceğiniz oyunlar ile ilgili bir yazı hazırlayalım istedik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Çocuklar ile Oynanabilecek 12 Oyun Önerisi

Geliştirici: Starbreeze Studios

Yayıncı: 505 Games

Platformlar: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Switch, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS, Windows Phone

Brothers: A Tale of Two Sons’da ölüm döşeğinde olan bir babanın ve onun 2 çocuğunun hikayesi konu alınıyor. 2 kardeş babalarını kurtarabilmek için hayat suyu adlı bir ilacın peşine düşüyorlar. Bu ilacı bulup geri getirebilmek için de oldukça uzun bir yolculuğa çıkmaları, farklı dünyaları keşfetmeleri gerekiyor.

Geliştirici: Team Asobi

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Platformlar: PlayStation 5

Daha çok DualSense kolunun özelliklerinin tanıtıldığı bu oyun, Astro Bot Rescue Mission için bir devam niteliği taşımakta olup bütün PlayStation 5 konsollarında yüklü olarak geliyor. Farklı dünyalara seyahat edip, PlayStation tarihinin geçmişinden günümüze uzanma fırsatımız oluyor.

Geliştirici: Young Horses

Yayıncı: Young Horses

Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series

Bugsnax oyununda, yarı böcek yarı atıştırmalık yaratıkların evi olan Snaktooth Adası üzerinde maceraya çıkacaksınız. Hikayeye göre bir araştırmacı olan Elizabert Megafig tarafından adaya davet ediliyorsunuz. Ne var ki oraya vardığınız zaman kendisini yerinde bulamıyor ve başına neyin geldiğini, Bugsnax’ın ne olduğunu ve nereden geldiklerini çözmeye çalışıyorsunuz.

Geliştirici: Beenox

Yayıncı: Activision

Platformlar: PlayStation 4, Switch ve Xbox One

Orijinal oyunu özüne sadık kalınarak modern yüksek çözünürlüklü görsellik ile karşımıza getirmiş versiyonu olan Crash Team Racing Nitro-Fueled, Crash ve dostları ile farklı bir deneyim sunuyor. Adventure, Arcade Single Race and Cup Race, Time Trial ve Battle Mode dahil birçok modun bulunduğu oyunda, toplayacağınız güçlendiricileri kullanarak rakipleriniz ile keyifli bir yarış deneyimi sizleri bekliyor.

Geliştirici: Hazelight Studios

Yayıncı: Electronic Arts

Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series

Bir büyü ile oyuncağa dönen Cody ve May karakterlerinin başlarından geçenler anlatıldığı oyunda, fantastik bir dünyada kapana kısılan ikilinin parçalanan ilişkilerini eski haline getirmelerine yardım ediyorsunuz.

Geliştirici: Traveller’s Tales

Yayıncı: Warner Bros. Interactive Entertainment

Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series

Star Wars serisindeki dokuz filmi bütünüyle oynayabilmeniz mümkün olacak. Eğlence dolu maceralar ve sıra dışı mizah ile LEGO Star Wars galaksisine yeni dövüş mekaniklerine, geniş karakter ve sınıf çeşitliliğine, keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda gezegene ve daha fazlasına derinlemesine dalmanın verdiği özgürlük hissini yaşayabileceksiniz.

Geliştirici: Mojang Studios

Yayıncı: Mojang Studios, Sony Interactive Entertainment ve Xbox Game Studios

Platformlar: PC, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Switch, Xbox 360, Xbox One, Wii U, Android, iOS ve Windows Phone

Oyuncuların kendi dünyalarını yaratabildiği ender oyunlar arasında bulunan Minecraft, tüm platformlarda en çok indirilip oynanan oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Sürekli olarak güncelleniyor ve yeni modlar kazanıyor. Sürekli değişen dünyasında inşa ederek, kazarak, canavarlarla savaşarak ve keşfederek geçireceğiniz sonsuz bir maceraya atılabilirsiniz.

Geliştirici: Ghost Town Games ve Team17

Yayıncı: Team17

Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One ve Xbox Series

Bize verilen siparişleri zamanında yetiştirmeye çalıştığımız oyunun ikincisinde, denizde, havada ve karada seyahat edecek ve suşi restoranları, büyü okulları, madenler ve hatta yabancı gezegenlerde yemek yapacağız. Tercihen tek başınıza oynayabileceğiniz Overcooked! 2’de, hem çevrim içi hem de yerel çok oyunculu modu desteği sayesinde arkadaşlarınızla birlikte veya birbirinize karşı oynayabiliyorsunuz.

Geliştirici: Sumo Digital

Yayıncı: Sony Interactive Entertainment

Platformlar: PlayStation 4 ve PlayStation 5

Kötülük ustası Vex, Sackboy karakterinin arkadaşlarını kaçırıyor ve Sanatdünya’yı bir kabusa çevirmek için Altüst Eder’i inşa etmeye zorluyor. Biz ise Sackboy olarak farklı farklı diyarları gezeceğimiz bir maceraya atılarak, hem arkadaşlarımızı hem de Sanatdünya’yı kurtarmaya çalışıyoruz.

Geliştirici: Nintendo EPD

Yayıncı: Nintendo

Platformlar: Switch

Inklings ve Octolings olarak tanınan karakterleri yönettiğimiz ve renkli mürekkepleri kullandığımız Splatoon 2 oyununda, karakterlerimizin insansı ve çocuk arasında geçiş yapabileceğimiz farklı formları var. Senaryo boyunca yürüyor, renkli mürekkepler ile ateş ederek etrafı boyuyor ve Octarian ordusuna karşı mücadele veriyoruz.

Geliştirici: Double Fine Productions

Yayıncı: SEGA

Platformlar: PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, Android ve iOS

Her biri kendine has bir kişiliğe ve hikayeye sahip olan karakterlerin yer aldığı oyunda maceraperest bir ekibi birleştirerek mağaranın kalbini bulmaya çalışıyorsunuz. Yedi farklı karakterden üçünü seçerek mağaranın derinliklerine doğru giden bir maceraya atılacağınız oyunda, karşınıza çıkan bulmacaları çözmek için kendisine has özellikleri olan bu karakterler arasında geçiş yapmanız gerekecek.

Geliştirici: Coldwood Interactive

Yayıncı: Electronic Arts

Platformlar: PC, PlayStation 4, Switch ve Xbox One

2016 yılında çıkan ilk oyunun devamı niteliğindeki Unreval Two, 2018 yılı içerisinde satışa sunulmuştu. Yerel kooperatif desteği sayesinde iki kişi oynayabildiğiniz oyun, bir adada geçiyor ve bulmacaları çözmeye ve dünyayı değiştirmeye çalışıyorsunuz.

Exit mobile version