CMA’dan Önemli Activision Blizzard Açıklaması

Nisan'da nihai karar verilecek...

CMA kuruluşunun Nisan ayının sonunda vereceği nihai karar öncesinde, bugün Activision Blizzard satın alımı sürecinde önemli bir eşik daha aşıldı. İbre Microsoft tarafını göstermeye devam ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Mobile’ın 3. Sezonu Hücum, Haftaya Başlıyor


Bildiğiniz gibi, uzun zamana yayılmış olan Activision Blizzard satım sürecini takip ediyor ve sizi de bilgilendiriyoruz. Yakın bir zamanda Microsoft ile Nintendo ve NVIDIA ile ayrı ayrı imzalanan onar yıllık anlaşmaların sonrasında, ibre Amerika menşeli şirketten yana dönmüştü.

Bir önceki haberimizde, FTC tarafından Microsoft ile Sony arasındaki mahkeme sürecini etkileyebilecek Japon teknoloji devinin her bir üçüncü parti anlaşmasının kopyalarının ve Jim Ryan tarafından beyan edilen belgelerin ve iletişimleri belgelerin sunulması için Sony üzerinde baskı kurulduğunu aktarmıştık. Aynı haberimizin içeriğinde, Avrupa Komisyonu’nun satın alıma da onay verdiğinin bilgisine yer vermiştik.

GettyImages-1238195756-e1675878444564

CMA’dan Önemli Activision Blizzard Açıklaması Geldi

Bugün ise bir eşiğin daha aşıldığı ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi CMA, aynı Sony gibi satın alımın rekabet ortamının baltalanabileceği yönünde büyük bir endişe duyuyordu. Ancak bu endişe oldukça azalmış durumda. Kuruluş tarafından yayınlanan yeni bildiride, duruma bağlı kilit endişelerin artık bir sorun teşkil etmediğinden bahsetti.

Microsoft, Sony ve diğer şirketlerden gelen yapılan geri bildirimleri takiben CMA tarafından söylenene göre, Call of Duty markasının Xbox tarafına para kaybından başka bir şey getirmeyeceği için platforma özel olarak satışa çıkartmasının herhangi bir mantıklı açıklaması olmayacak. Ne var ki Nintendo ve NVIDIA ile yapılan anlaşmaların CMA tarafından verilen bu karara bir etkisinin olup olmadığı bilinmiyor.

Elbette bu satın alımın önünde hiçbir engelin kalmadığı anlamına gelmiyor. Çünkü, CMA kuruluşunun halen bulut oyun pazarının etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki endişesi mevcudiyetini koruyor. Ancak bu gelişme, Microsoft açısından büyük bir önem taşıyor. Nihai karar ise Nisan ayının sonunda verilecek.

Exit mobile version