CMA’dan Microsoft’a Darbe: Activision Blizzard Satın Alımı Engellendi!

Microsoft temyize gidecekmiş...

Bildiğiniz gibi bugün, Activision Blizzard satın alımı konusunda kritik bir gündü. Çünkü, CMA kuruluşunun nihai kararını vermesi bekleniyordu. Ancak Microsoft için soğuk duş etkisi yaratacak bir sonuç çıktı ve satın alım Birleşik Krallık düzenleyicisi tarafında engellendi.


İlginizi Çekebilir: Yeni Game Pass Nisan 2023 Oyunları Açıklandı


Son olarak geçtiğimiz ay içerisinde sizlerle paylaştığımız haberimizde de aktardığımız üzere CMA, endişelerin oldukça azalmış olduğunu söylemişti. Öyle ki, yayınlanan bildiride, duruma bağlı önemli endişelerin artık bir sorun etmediği söyleniyordu. Call of Duty markasının Xbox tarafına para kaybından başka bir şey getirmeyeceği için platforma özel olarak satışa çıkartmasının herhangi bir mantıklı açıklaması olmayacağı dile getirilmişti.

ock-microsoft-from-acquiring-activision-blizz_c27c

Activision Blizzard Satın Alımı Neden Engellendi?

Diğer yandan CMA kuruluşunun nihai kararını vermesi için de bekleyişe geçmiştik. Ancak aylar süren bir soruşturmanın ardından, Birleşik Krallık düzenleyicilerinden Microsoft tarafının yüzünü güldüren bir sonuç çıkmadı ve PlayStation için haksız bir etkiye yol açacağı endişesi ile Activision Blizzard satın alımını engelledi.

Birleşik Krallık düzenleyici kuruluşu, satın almaya giden yolda önemli bir nokta olarak görülüyordu. Geçmişte de Birleşik Krallık sınırları içerisinde yaşayan oyuncuların daha yüksek fiyatlara karşılık olarak daha az seçenek veya yenilik nedeniyle zarar görebileceği açıklamasında bulunulmuştu. Bu da haliyle mevcut endişelerin daha da artmasına yol açmıştı.

Verilen karar sonrasında ise Microsoft başkanı Brad Smith, temyize gideceklerini söyledi. Kuruluşun endişeleri gidermek için pragmatik yolu reddettiği ve ülkedeki teknoloji inovasyonu ve yatırımı konusunda caydırıcı bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version