CMA Activision Blizzard’ın Satın Alınması İçin Beklenen Onayı Verdi

Activision Blizzard artık Microsoft'un!

Microsoft şirketinin beklentisi gerçek oldu ve CMA Activision Blizzard’ın satın alınması için gereken onayı verdi. Artık bundan sonrasında gözler, Amerika menşeli şirkete ve Call of Duty yayıncısına döndü.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Game Pass Planlarını Paylaştı


CMA Activision Blizzard’ın Satın Alınması İçin Microsoft’a Onay Verdi

Bildiğiniz gibi CMA, Nisan ayı içerisinde verdiği şok karar ile satın alım için onay vermemişti. Gerekçe olarak ise hem İngiliz oyuncuların hem de bulut oyunculuk pazarının olumsuz yönde etkileneceği gösterilmişti. FTC engelinin mahkeme kararı ile aşılmasının ardından yumuşama emareleri gösteren kurum, geçtiğimiz haftalarda da şartlı bir onay vermişti. Bundaki etkenlerden birisi, bulut oyun haklarının on beş yıllığına Ubisoft firmasına verilmiş olmasıydı. Bugün ise CMA Activision Blizzard’ın satın alımı için gereken onayı verdi. Konuya ilişkin olarak X hesabı üzerinden açıklamada bulunan kuruluş şu sözlere yer verdi;

“Microsoft’un Activision’ı bulut oyun hakları olmadan satın alması için yeni anlaşmayı onayladık. Ağustos ayında Microsoft, Activision’ın bulut oyun haklarını Microsoft yerine Ubisoft’un satın almasını öngören bir taviz vermişti.

Bu yeni anlaşma Microsoft’un bulut oyunlarında rekabeti engellemesini önleyecek ve İngiltere’deki bulut oyuncuları için rekabetçi fiyat ve hizmetleri koruyacak.”

Activision Blizzard Satın Alımı Bu Sene Tamamlanabilir

Bu da demek oluyor ki, 2022 yılının başlarındaki patlayan bomba ile 68.7 milyar dolarlık satın alımın gerçekleşmesi ve Microsoft şirketinin bünyesinde Treyarch Studios, Raven Software, High Moon, Beenox, Sledgehammer Games, Infinity Ward, Demonware, Digital Legends, Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Toys for Bob, Radical Entertainment ve Major League Gaming stüdyoları ve bağlantılı olarak Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft ve çok daha fazlasını bulunduran Activision Blizzard şirketi ile birleşmesi için hiçbir engel kalmamış oluyor.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Eurogamer ile paylaşılan açıklamada Microsoft başkanı Brad Smith, “Dünya çapında oyunculara ve oyun endüstrisine fayda sağlayacağına inandığımız bu satın alma işlemini tamamlamak için son yasal engeli de aşmış bulunuyoruz.” diyerek nihai karara olan minnettarlığını dile getirdi.

Satın alıma bağlı olarak Microsoft, Activision Blizzard şirketine her bir hisse için 95 dolar verecek. Bunun yanı sıra, satın alımın parçası olarak Call of Duty yayıncısında Üst Yönetici Bobby Kotick ve diğer yüksek dereceli yöneticiler istifa edecekler. Kotick 2023 yılının sonuna kadar görevine devam edecek olup, geçiş sürecinde yardımcı olmak adına Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer’a rapor verecek.

Exit mobile version