Cloudbase Prime Nintendo Switch İnceleme

Indie geliştiriciden keyifli bir macera.

7 Mayıs tarihinde çıkış yapan ve incelememiz için bize gönderilen Cloudbase Prime oyununun sonuna gelmiş bulunuyorum. Indie bir oyunu eleştirmek gerçekten çok zordur ancak elimden geldiğince objektif olmaya çalışacağım. Oyun çok küçük bir ekibin elinden çıkmış ve ortadaki şey hiç de fena olmamış. Tüm ayrıntıları ile Cloudbase Prime Nintendo Switch İnceleme yazımıza geçip neler varmış bu oyunda bir göz atalım.


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy 7 Remake İnceleme


Cloudbase Prime Nintendo Switch İnceleme

İncelememize geçmeden önce yazımızın içinde bahsedeceğim konulara değinmek isterim. Oyun, tür olarak bir platform ”macerası” ancak alışık olduğumuz bir ”platformer” diyemeyiz. Bu yüzden kendi türündeki oyunlarla karşılaştırmak yerine, oyunu kendi içerisinde inceleyeceğim.

Cloudbase Prime İnceleme

Bütün Haritayı Yerinden Oynatabilmek

Oyunu incelemeye, oyunun en temel mekaniğinden söz ederek başlayalım.

Görsellerde de görebileceğiniz üzere, içerisinde bulunduğumuz her bir bölümde haritamız bir çeşit altıgen yapılardan oluşuyor. Bu altıgenlerin hepsi birbirinden bağımsız çalışıyor ve tamamen bizim kontrolümüzde. İşte bu da oyunu en güzel yapan ayrıntı diyebiliriz. Bir platform oyununda, platformu tamamlamaya çalışırken aynı zamanda o platformu oluşturan ögeleri hareket ettirebiliyor olmak bize çok güzel bir özgürlük sağlıyor.

Hareket ettirmekten kastımız her yöne değil, yalnızca aşağıya ve yukarıya doğru hareket bizim ellerimizde. Aynı zamanda üzerinde bulunduğumuz altıgeni yukarı doğru hareket ettirmenin ekstra avantajları var. Bir altıgenin üzerindeyken onu yükseltme komutu verdiğimizde yukarı doğru fırlatılıyoruz ve bazı geçilmesi uzak zorlukları bu şekilde geçebiliyoruz.

Düşmanlar

Oyundaki ana sorunumuz, aşmamız gereken platformlar olsa bile, tek sorunumuz bu değil. Platformlarda aşağı yukarı ilerlerken bir de canımızı bitirip bizi bölümün başına atmaya çalışan birtakım düşmanlarla uğraşıyoruz. Toplamda 100 yaşam puanımız var ve yediğimiz her hasar 10lu olarak canımızı götürüyor.

Tabii ki bu düşmanlara verecek bir cevabımız da var. Elimizde bulunan silahımızla bu düşmanlara özgürce ateş edip yolumuzdan def edebiliyoruz. Platform ögelerinden oluşan bir oyuna böyle ekstra bir zorluk eklemek, tek düzeliği bozmak adına iyi düşünülmüş.

Aynı zamanda belli bir görev serisini bitirdiğimizde karşımıza ”boss” geliyor. Bu bosslarla da amansız bir köşe kapmaca ve silah kullanımıyla o sekansın sonunu getirmek amaçlı karşılaşıyoruz.

Teknik Detaylar

Oyun Nintendo Switch için 364 MB yer kaplıyor. Yani yüklendikten sonra bir daha hiç silmenize gerek olmayacak ve herhangi bir yolculukta girip zaman geçirmek için sizi hep bir köşede bekliyor olacak.

Görsel olarak indie bir yapımcının elinden çıktığı için çokta güzel şeyler söyleyemeyiz. Ancak bir platform oyunu için de yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

İlk başta bahsettiğim ”platform macerası” tanımını oynadığınız aman daha iyi anlayacaksınız ancak oyunun tam olarak türü ”First-Person, Action, Platformer, Puzzle” olarak geçiyor.

Eksiler ve Eksikler

Öncelikle söylemem gerekiyor ki böyle küçük bir ekibin elinden çıkabilecek en kapsamlı oyun olmuş. Ancak ekibin küçük olmasından kaynaklanan bir takım sorunlar da yok değil.

Öncelikle bölüm tasarımları, oyunlarla arası iyi olanlar için çok basit tasarlanmış. Bu basitlik beraberinde kısa oynanış süresini getiriyor.

Tuş dizilimleri Nintendo Switch üzerinden oynayabilmek için beni çok zorladı. Ama bu tabii ki kişisel bir eksi.

Müzikler aşırı basite indirgenmiş ve çok tekrar ediyor.


Sizlerin de konuyla alakalı fikirleriniz varsa hemen aşağıda bulunan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca Facebook ve Twitter adreslerimizi takip ederek oyun gündeminden anlık olarak haberdar olabilirsiniz.

İnceleme

Cloudbase Prime

7 Puan

Indie geliştiricinin elinden çıkan platform oyununu enine boyuna inceledik.

ARTILAR

  • Keyifli Oynanış
  • Haritaya Olan Etkimiz
  • Yenilikçi Yapı ve Fikirler

EKSİLER

  • Müzikler
  • Oyun Süresi

Editörün Puanı

  • Puan 7
Exit mobile version