Civilization 7 Resmi Olarak Onaylandı

Serinin yeni oyunu geliyor!

Son olarak Marvel’s Midnight Suns ile karşımıza çıkan Firaxis Games tarafından geliştirilmekte olan Civilization 7, Take-Two Interactive tarafından onaylandı. Altı yıl sonra, seriye nihayet yeni bir oyun daha geliyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Valheim’in Xbox Konsollarına Çıkış Tarihi Duyuruldu


Bildiğiniz gibi Civilization 6, 2016 yılında PC için satışa sunulmuştu. Daha sonradan mobil cihazlar ve PlayStation 4, Switch ve Xbox One platformları için uyarlanmış olan 4X strateji oyunu, genişletme paketi ve indirilebilir içerikler ile bir hayli desteklenmişti. Artık yeni oyun için de bekleyişe geçmişken, Take-Two Interactive beklenen müjde de geldi.

civilization_6_world_map-1

Civilization 7 Geliyor

Yeni oyun hakkında şimdilik bir detay verilmedi, ama geliştirici kadroda bir dizi değişikliklerin olduğu söylendi. Mesela eski COO (Operasyonlar Müdürü) Heather Hazen, Steve Martin ayrılığı sonrasında, artık stüdyonun başında bulunacak. Yeni oyunun yaratıcı yönetmen koltuğunda ise Civilization 6 yönetmeni ve Civilization 5 tasarımcısı Ed Beach oturacak.

Yeni oyunun teyidinin ardından yayınlanan basın bildirisinde konuşan Heather Hazen, “Ünlü Civilization markasının sıradaki oyunun Firaxis tarafından geliştirilmekte olduğu duyurusu ile başlayarak, stüdyonun destansı mirasını devam ettirme fırsatı bulduğum için heyecan duyuyorum. Sektörümüzdeki en iyi geliştiricilerin bazılarıyla çalışmaktan dolayı şanslıyım ve dünya genelindeki milyonlarca oyuncumuz için, Civilization markasını heyecan verici yeni zirvelere çıkartmayı planlıyoruz.”

Take-Two Interactive tarafından yapılan açıklama, elbette oyunun geliştirilme aşamasında olduğunun teyidi. Şu an için hangi aşamada olunduğu, ne zaman satışa sunulacağı ve nasıl bir hikaye ile karşımıza çıkılacağı belirsiz. Muhtemelen Summer Game Fest 2023 sırasında birtakım detaylar ortaya çıkacaktır. Bunun için gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version