Çip Krizi 2024 Yılında da Devam Edebilirmiş

Krizin ne zaman biteceğine dair halen net açıklama yapılamıyor...

Dünya genelinde sürmekte olan çip krizi 2024 yılı ile yoluna devam edebilirmiş. Konuya ilişkin olarak Intel Üst Yöneticisi Pat Gelsinger’in yaptığı açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 Satışları Xbox Series Gerisinde Kaldı!


Bildiğiniz gibi dünya genelinde büyük sorunlara yol açan bir çip krizi yaşanıyor. Yarı iletken tedarikinde yaşanan sıkıntılardan dolayı kaynaklanan bu kriz, bilgisayar ve konsol donanımı, akıllı telefon ve otomobil dahil birçok sektörü vurmuştu. Üretimin bir hayli yavaşlaması ve buna bağlı olarak da fiyatların yükselmesi durumu söz konusu olmuştu.

Mevcut durum devam ederken, daha önceden yapılan açıklamalar ile bu krizin önümüzdeki yıl yerini çip bolluğuna bırakacağı söylenmişti. Ancak görünüşe göre, 2023 epey iyimser bir tahmin olmuş.

çip krizi playstation xbox

Çip Krizi 2024 Yılına Uzayabilirmiş

Gelir anlamında dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi teknoloji şirketi olan Intel şirketinde Üst Yönetici konumunda bulunan Pat Gelsinger, artık hem bir önceki tahmininin hem de analiz firması IDC tarafından ortaya koyulan raporun tam aksini söylüyor.

CNBC tarafından yapılan röportajda konuşan Gelsinger, üretim araçlarının sınırlı sayıda mevcut olması sebebiyle, esasen beklenenden daha uzun süreceğini söyledi. Genel yarı iletken sıkıntısının 2024 yılında da devam edeceğine inandıklarını ve çeşitli zorlukların yaşanacağını ve üretimin yavaşlayacağından bahsediliyor. Haliyle büyük şirketler, önemli üretim araçlarını elde etmeye çalışırken birçok engel ile karşılaşacak ve bu bağlamda da talepleri karşılamada yaşadıkları zorluklar da devam edecekmiş.

Daha önceden açıklama yapmış olan Micron Üst Yöneticisi Sanjay Mehrotra, krizin önümüzdeki yıl boyunca devam edeceğini ve buna bağlı olarak bellek ve SSD fiyatlarının daha da yükseleceğine işaret etmişti.


Şu an için dünyanın önde gelen büyük şirketleri net bir söylemde bulunamıyor iken, bunun biz oyunculara olan yansıması ile biraz daha sert hale gelecekmiş gibi görünüyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version