Çin Hükümeti Plague Inc’i Hedef Aldı!

"Yasa dışı içerik"

Plague Inc Erişim Engeli

Son zamanlarda küresel ölçekte geniş çaplı endişeye yol açan Plague Inc temelde, yarattığınız virüsü yaşayan tüm insanlara yaymaya çalıştığınız ve küresel ölçekte katliama yol açmaya çalıştığınız bir oyun. Oyuncular için eğlenceli olsa da Çin, bundan pek de hoşnut değil gibi.


İlginizi Çekebilir: Doom Eternal İçin Özel Türkiye Fiyatlandırması!


Plague Inc için Erişim Engeli

Ndemic Creations tarafından geliştirilen Plague Inc son haftalarda tekrar popüler bir hale geldi.

Daha öncesinde açıklamalarda bulunan yapımcı şirket bu duruma alışkın olduklarını ve her salgın sırasında oyunun tekrar canlandığını söylemişti.

Nitekim yine böyle oldu ve oyun, Çin bölgesinde en çok indirilen ücretli oyun kategorisinin ilk sırasına yerleşti.

Bu durumu pek samimi karşılamayan ve işi ciddi bir şekilde ele almaya çalışan Çin Siber Yönetimi, uygulamayı yasa dışı olarak kategorilendirdi. Bunun sonucunda uygulama App Store içerisinde erişimden kaldırıldı (yalnızca Çin) ve ilerleyen süreçlerde Play Store için de aynısının olması bekleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Ndemic Creations, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

Bu durum tamamı ile bizim kontrolümüz dışında gelişti ve biz de haberini daha sonrasında aldık. Çin Siber Yönetimi oyunu yasa dışı olarak belirlemiş ve App Store da bu nedenle uygulamayı mağazadan kaldırdı.

Sorunun çözülmesi için hükümet yetkilileri ile iletişime geçeceklerini açıklayan yapımcı şirket, oyunun geliştirilmesi için desteklerinin sürdürülmeye devam edileceğini de vurguladı.

Peki siz bu engel hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Çin’in böyle bir adım atmasına gerek var mıydı? Hemen aşağıdan bize birkaç satır bırakın.

Exit mobile version