CD Media ve PUBG Mobile Depremzedelere Bağışta Bulundu

CD Media ve PUBG Mobile Depremzedelere Bağışta Bulundu

Oyun dünyasından CD Media ve PUBG Mobile da depremzedeler için bağışta bulundular. Ayrıca her ne kadar dile getirmemiş olsa da, Crytek de bağışta bulunan bir diğer şirket oldu. Detaylar haberimizde.


İlginiz Çekebilir: Call of Duty 2023, Büyük Bütçeli Oyun Olacakmış


Bildiğiniz gibi haftaya Kahramanmaraş merkezli olup, toplamda on ilimizi korkunç boyutlarda etkileyen deprem felaketi ile başladık. Bugün ise beşinci gündeyiz. Başta yetkili birimlerimiz ve gönüllü vatandaşlarımız olmak üzere, dünyanın dört bir yanından yardım elleri uzatılmıştı. Bunların yanı sıra, Twitch ve Youtube üzerinden pek çok yayıncı, Barış Özcan tarafından başlatılan ve TPF tarafından toplanan Türkiye Earthquake Relief Fund kapsamında bağış yayınları yapıyorlar iken, Hepsi Burada, Trendyol, Ptt AVM, Amazon, Yemek Sepeti ve N11 olmak üzere pek çok ticari kuruluş üzerinden de bağış yapabilmek mümkün oluyor.

CD Media ve PUBG Mobile da Depremzedeler Destek Oldular

Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlar ile her gün pek çok farklı hikayenin çıktığı ve mucizenin yaşandığı felakette, dünya genelindeki şirketler de destek bağışı duyurularında bulunmuşlardı ve bulunmaya da devam ediyorlar. Bugün ise oyun sektöründen CD Media ve PUBG Mobile, deprem için bağış yaptıklarını duyurdular.

Ülkemizde Nintendo olmak üzere pek çok oyun firmasının dağıtımcısı konumunda bulunan CD Media, sosyal medya üzerinden ülke müdürü Levent Ertoğlu tarafından yapılan paylaşım ile Ahbap derneğine 100.000 TL değerinde bağışta bulunduğunu duyurdu.

Öte yandan, PUBG Mobile Twitter hesabından ise 3.7 milyon TL tutarında bağış yapılacağı duyuruldu. Maddi yardıma ek olarak, afet bölgesindeki depremzedelerin kurtarılması ve barınması, giyecek ve gıda gibi temel ihtiyaçların da karşılanması için AFAD ve AHBAP aracılığıyla desteklerinin devam edeceği de belirtilmiş.

Bir diğer destek ise Crytek tarafından sunuluyor. Şirketin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, AFAD ve diğer hayır kurumları gibi kendilerinin de depremzedelerin yanında olduklarını dile getirmişler. Her ne kadar maddi destekte bulunulup bulunulmadığı belirtilmemiş olsa da, bir başka Twitter paylaşımında bağış yapılabilecek kanalların paylaşılmış olmasına bakılırsa bu yönde bir destek de sunulmuş.

Exit mobile version