Capcom Oyunlarında 70 Dolar Bandına Geçmeyi Düşünüyor

Gelsin fiyat artışları...

Büyük yayıncılar teker teker oyun fiyatlarını arttırma yoluna gider iken, Capcom oyunlarında 70 Dolar bandına geçmeyi düşünmeye başladı. Sonucunu ise 2025 finansal yılına girdiğimizde göreceğiz.


İlginizi Çekebilir: Epic Games Mağazasındaki Oyunlara Büyük Zam Geldi


Yeni nesil konsolların gelişi ile sektördeki birçok önde gelen yayıncı, oyun fiyatlarında 70 Dolar bandını benimsemeye başlamıştı. Bu çoğu oyuncular arasında tartışmalara neden olmuş iken, ülkemizde de döviz kurunun yüksek olması ve Steam mağazasının da Dolar kuruna geçmesi ile fiyatların hepten uçmasına neden olmuştu.

Capcom Oyunlarında 70 Dolar Bandına Geçecek Mi?

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapmış olan Capcom, 70 Dolar bandının dahi ucuz olduğunu dile getirmişti. Ne var ki o dönemde Japon oyun devinin henüz bu banda geçiş yapmamış olduğunu belirtelim. Dragon’s Dogma 2 firmanın ilk 70 Dolar fiyat etiketine sahip ilk oyunu olacak iken, en nihayetinde Japon oyun devi de oyun fiyatlarında güncellemeye giderek diğer büyük yayıncıların arasına katılacak gibi görünüyor.

Yakın bir zaman önce, geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin olarak yayınlanan finansal konferansın soru-cevap seansının İngilizce diline tercüme edilmiş hali yayınlandı. Diğer şirketler oyunlarını yükseltir iken, bu trende uyulup uyulmayacağı yönünde bir soru soruldu. Japon oyun devi tarafından bu soruya, “Mevcut finansal yılda çıkacak olan Dragon’s Dogma 2, 69.99 Dolar fiyat etiketine sahip olacak.” dedi ve devam etti: “Sektör genelindeki geliştirme maliyetleri artıyor ve bir seçenek olarak fiyat incelemesi yapmayı düşünüyoruz.”

Resident Evil Village - Shadows of Rose, Winters Ailesinin Sonu Olacak

Capcom firmasının 70 Dolar bandına geçiş yapması aslında çok da büyük bir sürpriz olmayacaktır. Tokyo Game Show 2023 sırasında yapılan bir röportaj sırasında konuşan operasyonlar üst yöneticisi Haruhiro Tsujimoto, oyun geliştirme maliyetlerinin Famicom dönemi ile karşılaştırıldığında yüz kat arttığını ama satış fiyatlarının çıktığı seviyenin bunu karşılayacak ölçüde olmadığını söylemişti. Ayrıca yetenekli insanları çekmek için maaşların arttırılması gerektiğini de söylemiş olan Tsujimoto, sektör genelindeki maaşların yükseltilmesi göz önünde bulundurulduğunda, birim fiyatlarını arttırma seçeneğinin sağlıklı iş biçimi olduğunu da sözlerine eklemişti.

Exit mobile version