Capcom Firması Oyun Fiyatları İçin Çok Ucuz Diyor

Sizce haklı mı?

Capcom firması oyun fiyatları için çok ucuz olduğu yönünde bir fikir beyanında bulundu. Öyle ki operasyonlar üst yöneticisi Haruhiro Tsujimoto, geliştirme maliyetleri karşısında işlerin zora gireceğinden endişe ediyor.


İlginizi Çekebilir: Resident Evil Village iPhone 15 Pro ve iPad Tarihi Belli Oldu


Bildiğiniz gibi mevcut nesle geçişimiz ile PlayStation 5 ve Xbox Series için çıkan oyunlar için fiyat etiketi 70 dolar bandına çekilmişti. Ancak görünüşe göre Japon oyun devi, bunun da yeterli olmadığı görüşünde ve Capcom firması oyun fiyatları için olması gerekenin çok altında olmasından dolayı şikayetini dile getirdi.

Capcom Firması Oyun Fiyatları İçin Çok Ucuz Oldukları Düşüncesinde

Geçtiğimiz hafta sonunda geride bıraktığımız Tokyo Game Show 2023 sırasında yapılan röportaj sırasında konuşan operasyonlar üst yöneticisi Haruhiro Tsujimoto, oyun geliştirme maliyetlerinin Famicom dönemi ile karşılaştırıldığında yüz kat arttığını ama satış fiyatlarının çıktığı seviyenin bunu karşılayacak ölçüde olmadığını söyledi.

Resident Evil 4 Remake'teki Köy Çatışması Erken Bitirilebiliyor

Dile getirilen bir diğer konu ise maaş artışı oldu. Yetenekli insanları çekmek için maaşların arttırılması gerektiğini söyleyen Tsujimoto, sektör genelindeki maaşların yükseltilmesi göz önünde bulundurulduğunda da birim fiyatlarını arttırma seçeneğinin sağlıklı iş biçimi olduğunu da sözlerine ekliyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, mevcut nesil oyunlar artık 70 dolar etiketine sahipler. Ülkemizdeki kurun seviyesi oldukça yüksek olduğu için, çoğu oyuna ulaşmak artık her zamankinden zor veya imkansız hale geliyor. Eğer Capcom operasyonlar üst yöneticisi Haruhiro Tsujimoto tarafından ortaya koyulan bu söylem benimsenmeye başlanır ise, tablonun ne hale geleceğini hayal etmek daha da ürkütücü olacaktır biz Türk oyuncular için.

Peki siz Tsujimoto tarafından söylenenler için ne düşünüyorsunuz? Yorum kısmında buluşalım mı?

Exit mobile version