Capcom Önemli Bir İsme Veda Etti

Hiroyuki Kobayashi, Japon oyun oyun devinden ayrıldı...

Capcom, bilhassa Devil May Cry, Dino Crisis ve Resident Evil serisi ile özdeşlemiş olan Hiroyuki Kobayashi‘ye veda etti. Peki yirmi yedi yıllık sürecin arından, Kobayashi’nin yeni adresi neresi olacak? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Capcom Steam Oyunlarına Muazzam Boyutta Zam Yaptı!


Hiroyuki Kobayashi, Capcom Bünyesinden NetEase Games’e Geçti

1995 yılında Capcom tarafından ilk Resident Evil oyunu için programcı olarak işe alınan Hiroyuki Kobayashi, devam oyununda programcı ve ilk Dino Crisis oyunun da planlamacısı olarak çalıştıktan sonra, 2000 yılında çıkan Dino Crisis 2 için ilk kez üretici pozisyonunda bulunmuştu.

2005 yılında çıkan ve batıda Devil Kings olarak bilinen Sengoku Basara ile Resident Evil, Dino Crisis, Devil May Cry dahil oyun serileri genelinde üretici ve çeşitli oyunları anime adaptasyonlarında da yine üretici ve planlama danışmanı olarak görev yapan Kobayashi, yirmi yedi yılın ardından, Mart ayı içerisinde Capcom ile yollarını ayırmıştı. Yakın bir zaman önce ise NetEase Games bünyesine katıldığını resmi olarak duyurdu.

JHQBDsqvyuTvFSRnjNWXZm-1200-80

“Bugün, 12 Ağustos benim 50nci doğum günüm.

Gerçekte, herkesle çok özel bir şeyi paylaşmak istiyorum:

27 yıl memnuniyetle hizmet ettikten sonra, 31 Mart 2022’de Capcom’dan ayrıldım ve üretici olarak NetEase Games’e resmen katılacağım.

Planların detayı daha sonra paylaşılacaktır, yani lütfen beklemede kalın.

Bu yeni dönemde, bu yeni şirkette herkes için devamlı olarak daha hoşça vakit geçirilebilecek eğlenceli deneyimler yaratmak için çaba sarf edeceğim.

Kesintisiz desteğiniz için teşekkür ederim.”

NetEase, bildiğiniz gibi Tencent sonrasında en büyük Çin menşeli şirket konumunda bulunuyor. Ocak ayı içerisinde NetEase Games, Yakuza yaratıcısı Toshihiro Nagoshi tarafından yönetilen Nagoshi Studio’yu kurmuş ve dünya genelinde dağıtılacak olan yüksek kaliteli konsol oyunları geliştirmeye odaklanılacağının sözü verilmişti. Bu noktada, Hiroyuki Kobayashi’nin büyük rolünün olacağına şüphe yok.

 

Exit mobile version