Call of Duty Yayıncısı, Önemli Bir Avukatla Anlaştı

İpler iyice gerilecek gibi...

Geçtiğimiz haftalarda CMA tarafından bloke edilen Activision Blizzard satın alımı sonrasında Call of Duty yayıncısı, Birleşik Krallık düzenleyicisinin kararını değiştirtmek için önemli bir avukat ile el sıkıştı. Görünüşe göre ipler daha da gerilecek. Detaylar haberimize.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard, Oyunculukta PC’nin Konsolları Geçtiğini Söylüyor


Geçtiğimiz yılın Ocak ayından beri süren Activision Blizzard satın alımı, CMA, FTC, Microsoft ve Sony arasındaki iplerin gerilmesi ile tam gaz devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere son olarak, CMA tarafından satın alıma hem Birleşik Krallık’ta yaşayan oyuncuların hem de bulut oyun pazarının olumsuz yönde etkileneceği endişesi ile bloke koyulmuştu.

Bunun ardından ateş püsküren Microsoft, henüz tam anlamıyla oluşmamış olan bir pazar için duyduğu endişenin tamamıyla yersiz olduğunu dile getirmesinin yanı sıra pes etmeyeceğini de sözlerine eklemişti.

CMA kararı sonrası Amerika menşeli şirket, endişelerin yersiz olduğunu kanıtlamak için ilk iş İspanyol menşeli bulut oyun hizmeti NWare ile anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmanın sonrasında, Avrupa Birliği tarafından alınan kararlara yaptığı itirazların sonucunda bu kararların değiştirilmesini sağlamada başarılı olan avukat Daniel Beard KC ile ortak çalışmaya başlamıştı.

Beard daha önceden Apple ile çalışmış ve şirket lehine temyize götürdüğü davaların da çoğunu kazanmıştı. Yani Microsoft şirketinin elinde büyük bir koz var diyebiliriz. Şimdi benzer bir adım da Activision Blizzard tarafından geldi.

image3691

Call of Duty Yayıncısı, Ölmek Var Dönmek Yok Diyor

The Financial Times tarafından aktarılana göre Call of Duty yayıncısı, daha önceden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’i, eski Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson’ı ve Galler Prensesi Diana’yı temsil eden ve Birleşik Krallık’ın son derece saygın avukatlarından birisi olan Lord David Pannick KC ile el sıkışmış.

The Financial Times, Activision Blizzard ve Microsoft şirketlerinin temyiz davalarını Rekabet Temyiz Mahkemesi’ne bağımsız olarak açacağını söylüyor. Bunun zorlayıcı bir süreç olması beklenir iken, her iki tarafın da bu nedenle bir avukat ile anlaşma yoluna gittiğini söyleyebiliriz.

Exit mobile version