Call of Duty: Vanguard Ücretsiz Deneme Etkinliği Geliyor

Oyun hakkında fikir sahibi olmak için mükemmel bir fırsat...

Call of Duty Vanguard Ücretsiz Deneme Etkinliği Geliyor

Sürpriz bir duyuru ile Call of Duty: Vanguard ücretsiz deneme etkinliği bu hafta içerisinde başlayacak. Oyunu satın almadan önce denemeyi isteyenler için bulunmaz fırsat olacak. Detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Vanguard Sistem Gereksinimleri


Bildiğiniz gibi Activision, Call of Duty oyunları için yıl içerisinde sık sık ücretsiz deneme etkinlikleri düzenliyor. Ne var ki bu etkinlikler, her bir oyunun çıkışından epey bir süre sonra duyuruluyor. Call of Duty: Vanguard için ise bir ilk olacak. Öyle ki, yeni oyunun çıkışının üzerinden henüz iki hafta geçmemiş iken ilk ücretsiz deneme etkinliği duyuruldu bile.

Call of Duty: Vanguard Ücretsiz Deneme Etkinliği Ne Zaman?

Activision tarafından yapılan açıklama ile bahsi geçen etkinlik, 18 Kasım 2021 Perşembe günü yani yarın TSİ 21:00 sıralarında başlayacak ve tam dört gün boyunca devam edecek. Bu süreçte, çok oyunculu moda tam erişim hakkınız olacak. Operatörleri ve bütün silahları deneyip seviye atlattırabilecek, oynayış stilinize göre çatışma temposunu ayarlayabilecek ve çıkış gününde oyuncuların beğenisine sunulan (Champion Hill modu için olanlar dahil) on yedi ana haritaya göz atabileceksiniz. Bu haritaların arasında, ilk olarak Call of Duty 4: Modern Warfare oyununda karşımıza çıkan Shipment da bulunacak.

Açıkçası bu kadar erken bir hamlenin gelmesi şaşırtıcı olsa da, Call of Duty: Vanguard’ın on dört yılın ardından serinin en kötü açılış yapan oyunu olmasının etkisi var. Seri içinde zayıf halka durumuna düşmüş olsa da, piyasadaki diğer oyunlar ile karşılaştırıldığında halen iddialı bir durumda olduğunu söyleyebiliriz. Mesela Birleşik Krallık’ta FIFA 22’nin ardından ikinci sırada yer alıyor. Diğer bir durum ise, Cuma günü Battlefield 2042 oyununun çıkıyor olması. Bu hamle ile rakibin satışlarının baltalanması amaçlanmış gibi görünüyor.

Call of Duty: Vanguard Çok Oyunculu Mod Hakkında

Serinin yeni oyunu ilk günden on iki operatör ve Doğu Cephesi, Kuzey Afrika ve Pasifik bölgelerini kapsayan yirmi harita ile çıkışını gerçekleştirdi. On altısı standart modlarda seçilebilir olacak iken, geriye kalan dördü ise Champion Hill için kullanılıyor.

Call of Duty: Vanguard oyunundaki en büyük yeniliklerden birisi, klan sistemi. Belirli bir klan veya oyuncu topluluğu ile bağlantılı bir aşama kaydetme sistemi oluyor. Haliyle kaydedilen aşamadan, açılan amblemlerden ve Battle Pass içeriklerinden bütün oyunculara yararlanabiliyor.

Diğer büyük yenilikler ise yıkılabilir çevre ve çatışma temposunu seçebilme imkanı. Her haritada geçerli olan yıkılabilir çevre, oyuncular etraflarındaki belirli elementleri yok ederek sipere saklanan diğer oyuncuları saklandıkları yerden çıkartabiliyorlar. Yıkımın etkisi ise kullandığınız silahın gücüne göre değişim gösteriyor. Çatışma temposu ise dengeli bir oynanış sunan Assault, kaosun hakim olduğu Blitz ve klasik altıya altı maçların yapıldığı Tactical olmak üzere üçe ayrılıyor.

Dikkat çeken detayı ise Patrol modu. Patrol, Hardpoint’e dayanan ve neredeyse sürekli hareket halinde olan bir puan noktasının bulunduğu hedef tabanlı bir mod. Puan kazanabilmek için haritanın dört bir yanını dolaşmaları gerekiyor.

Kör nişan ile atış edebilmenin mümkün olabildiği Call of Duty: Vanguard oyununda, Gunsmith sistemi artık silah eklentilerine kısıtlamasız erişim sunuyor. Bunun yanı sıra, eklentiler ile silahlarınızın hasar ve atış oranını ayarlayabilmeniz mümkün oluyor.

Exit mobile version