Call of Duty Oyunları Switch İçin de Gelecek!

Nintendo konsolu sahipleri için harika bir haber!

Call of Duty Oyunları Switch İçin de Geliyor

Şu an için Activision Blizzard satın alımı sonuçlanmış değil, ama yeni gelişmeler de yaşanıyor. Bu noktada, Microsoft ile Sony arasında henüz bir orta nokta bulunabilmiş değil. Ancak Switch kullanıcılarını sevindirecek bir duyuru geldi. Call of Duty oyunları Switch için de yayınlanacak. Elbette bunun için Activision Blizzard satın alımının tamamlanması lazım.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty 2023, Activision Tarafından Onaylandı


Call of Duty Oyunları Switch Sahipleriyle de Buluşacak!

Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer, Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla, satın alımın tamamlanması durumunda, Call of Duty oyunlarını Switch konsoluna da getirmek üzere Nintendo ile on yıllık bir anlaşma imzaladıklarını müjdeledi. Buna ek olarak Spencer, seri oyunlarının ilk günden Steam mağazasına gelmeye devam edeceğinin de sözünü veriyor.

Hatırlayacağınız üzere Microsoft, Nintendo firmasıyla yaptığı anlamanın aynısı için Sony Interactive Entertainment tarafına da teklif götürmüştü. Şimdilik yeni bir gelişme yaşanmamış olsa da, FTC ve CMA tarafından yapılan incelemeler arttıkça, Amerika menşeli yazılım devi de Japon teknoloji devi ile anlaşmasının gerektiğini biliyor ve attığı adımları da sürdürüyor.

Nintendo ile olan anlaşmanın ardından Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Microsoft başkanı Brad Smith, Sony ile anlaşma yapmaya her daim açık olduklarını dile getirdi.

Japon teknoloji devi tarafında ise endişe devam ediyor bildiğiniz üzere. Hatta bu, Sony Interactive Entertainment başkanı ve Üst Yöneticisi Jim Ryan’ın Brüksel şehrine giderek Avrupa Birliği yetkilileri ile görüşmesine kadar varmıştı. Ryan, daha önceden kendilerine sunulan Call of Duty oyunlarını birkaç yıl daha PlayStation konsollarında tutma teklifinin birçok açıdan yetersiz olduğunu da dile getirmişti.

Exit mobile version