Call of Duty Oyunları Game Pass’e Gelecek Mi? Microsoft Açıkladı

Şimdilik net bir tarih verilemiyor...

Call of Duty oyunları için Game Pass servisine gelip gelmeyeceği sorusu Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phill Spencer tarafından açıklığa kavuşturuldu. Listede ayrıca Diablo ve Overwatch oyunları da yer alıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı Bu Sene Tamamlanabilir


Bildiğiniz gibi Microsoft’un Activision Blizzard satın alımı halen sonuçlanmış değil. FTC (Federal Ticaret Komisyonu) ve CMA (Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu) tarafından verilecek olan onay bekleniyor. Ne var ki bu noktada, CMA tarafının, satın alım işleminin tamamlanmasının rekabeti baltalayacağı konusunda bazı endişelerinin olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Öte yandan, satın alımın tamamlanmasının ardından Activision Blizzard oyunlarının Game Pass servisine gelmesi yönünde beklentiler de yol değil. Bilhassa Call of Duty serisinin başı çektiğini hepimiz biliyoruz.

tracer_overwatch.0.0

Call of Duty Oyunları Game Pass’e de Gelecek

Yakın bir zaman önce Microsoft günlük sayfası üzerinden açıklama yapan Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer, bizlere müjdeli bir haber verdi. Öyle ki Activision Blizzard Microsoft bünyesine geçtikten sonra, Call of Duty, Diablo ve Overwatch oyunlarının Game Pass servisine ekleneceğini onayladı:

“Overwatch, Diablo ve Call of Duty dahil Activision Blizzard’ın çok sevilen oyun kütüphanesini Games Pass üzerinde mevcut hale getirmek ve oyun topluluklarını büyütmek niyetindeyiz.”

Bu elbette PlayStation oyuncularının bilhassa askeri temalı serinin oyunlarından mahrum bırakılacağı anlamına gelmiyor. Hatırlarsanız Amerika menşeli yazılım devi, Sony ile yaşanan sürtüşme sırasında Call of Duty oyunlarının PC ve Xbox konsollarına özel hale getirilmeyeceğini ve PlayStation konsollarında da satışa sunulmaya devam edileceğini bir kez daha tekrarlamıştı. Ancak PC ve Xbox kullanıcıları elbette abonelikleri kapsamında ek ücret ödemeden erişim sağlayabilecekler.

Şu an için bahsi geçen markaların oyunlarının ne zaman servise ekleneceğine dair zaman aralığı verilmiş değil. Ancak satın alım işleminin en geç Haziran ayı gibi tamamlanacağını göz önünde bulunduracak olursak, en az dokuz ay kadar beklememiz gerekecekmiş gibi görünüyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version