Call of Duty: Next Sırasında Gösterilenler

Önümüzdeki dönemde çıkacak olan CoD oyunlarından yeni detaylar...

Uzun zamandır sabırsızlıkla beklediğimiz Call of Duty: Next yayını sonunda gerçekleştirildi. Paylaşılan detaylar ile önümüzdeki dönemde çıkışını gerçekleştirecek olan yeni Call of Duty oyunları hakkında merak edilen bilgileri öğrenmiş olduk.


İlginizi Çekebilir: Modern Warfare 2 Açık Beta Sistem Gereksinimleri Açıklandı


Activision tarafından gerçekleştirilen sunum sırasında, Call of Duty: Modern Warfare 2 çok oyunculu modları ile Call of Duty: Warzone 2.0 ve Warzone Mobile oyunları tanıtıldı. Bizler de bu haberimizde, ortaya çıkan tüm detayları bir araya getirelim istedik.

Yayınlanan yeni fragmana baktığımızda, çok oyunculu modlarında ve Warzone 2.0 tarafında hem aşina olduğumuz hem de yeni olan ekipmanları görebiliyoruz. Mesela kalp atışı alıcısı ve mesafeye duyarlı mayınlar geri dönüş yapar iken Drill Charge kullanımı, helikopterler ve ATV araçları da ekranımıza geliyor. Bunların dışında, Uncharted tarzı kenarda kendimizi sarkıtma ve bu haldeyken ateş etme gibi daha taktiksel yaklaşıma dayalı hareketler de gözlerden kaçmıyor.

Call of Duty: Modern Warfare 2

İlk olarak Modern Warfare 2 ile başlayacak olursak, oyunun özelleştirme sisteminin bugüne kadar çıkan Call of Duty oyunları arasında en derinlemesine olacağı ve bunların düşmanlara karşı epey büyük avantaj sağlayacağı söylendi. Öte yandan, Tactical ve Lethal ekipmanların yanı sıra Field Upgrade’ler ve Perk’ler de zafere giden yolda büyük önem arz edecek. Bu ekipmanların bir kısmı halihazırda bildiklerimiz iken, beta testinde deneyebileceğimiz yenileri de olacak. Bunlardan Drill Charge binanın iç kısmındaki düşmanları topluca bertaraf etmek için bulunmaz kaftan iken, DDoS saldırısı ise civardaki ekipman ve araçları devre dışı bırakıp düşman alıcılarını bozuyor. Düşman askeri gibi görünüp yakınına gittiğinizde patlayan Inflatable Decoy ve dört farklı takviyeden oluşan Decoy Pack de dikkat çeken diğer ikisi oluyor.

Yeni oyunun çok oyunculu tarafı için Knockout, Prisoner Rescue ve geri dönüş yapacak olan Ground War içeriğinde bulunacak Invasion adıyla üç yeni mod söz konusu olacak. Ne var ki Ground War artık birden fazla haritanın bir araya geldiği Battle Maps olarak anılacak. Warzone 2.0 haritası üzerinde bulunan bu haritalara Ground War modları içinden ulaşılabilecek. Haritalardaki her bir binaya girilebilecek iken her bir aracı kullanabilmek de mümkün olacak.

İlk olarak Knockout, takım tabanlı bir oynanış sunacak olup bir yandan önemli bir paketi tarafınızda tutup bir yandan da karşı takımı bertaraf etmeye dayalı olacak. Prisoner Rescue da takım tabanlı bir başka modu olup, adından da anlayabileceğiniz üzere tur bazlı rehine koruma üzerine işleyecek. Invasion ise hem yapay zekaya hem de gerçek oyunculara karşı verilecek büyük mücadeleye sahne olacak. Galibiyete giden yolda, taraflardan birinin en fazla puanı elde etmesi gerekecek.

Modern Warfare 2 oyununun dikkat çeken yanlarından bir tanesi de Raid’lerin olacak olması. Bu sistem ilk günden oyunculara sunulmayacağı gibi, Activision ve Infinity Ward da henüz elle tutulur bir detay vermiş değiller ama görünüşe göre Destiny serisi ve The Division 2 oyununda gördüğümüze benzer bir oynanış bizi bekliyor olabilir.

Modern Warfare 2 çok oyunculu modlarda 2009 yılında çıkan oyundaki gibi üçüncü kişi bakış açısı da eklenecek iken, PlayStation konsollarına özel ve Warzone 2.0 oyununda da kullanabileceğiniz Spec Ops moduna benzer bir içerik ve ilk günden seçilebilir olacak yüksek seviye silah şablonu olan Hiro “Oni” Watanabe operatörü olacak.

Call of Duty: Warzone Mobile

Activision tarafından yapılan açıklama ile Call of Duty: Next sırasında gündeme getirilen Warzone Mobile, konsol ve PC versiyonundan uyarlama olmayıp, Android ve iOS tabanlı cihazlar için sıfırdan geliştiriliyormuş.

2023 yılında çıkması beklenen oyunda, fragmanda da görebileceğiniz üzere orijinal Verdansk haritasındaki birçok nokta güncellenmiş halleri ile ekranımıza geliyor. Söylenene göre Loadout 2.0 özelliğini kullanacak ve Modern Warfare 2 ve Warzone 2.0 ile çapraz aşama kaydetme sistemini destekleyecekmiş. Diğer bir deyiş ile yolda giderken de Battle Pass aşaması kaydedebileceksiniz.

Herhangi bir kesin çıkış tarihi verilemiyor olsa da, Google Play üzerinden ön-kayıt yaptırabilmeniz mümkün oluyor.

Call of Duty: Warzone 2.0

Call of Duty: Next sırasında Warzone 2.0 oyununun 16 Kasım 2022 tarihinde selefi gibi ücretsiz olarak yayınlanacağı ve Moder Warfare 2 oyunundaki tüm silahları içereceği duyuruldu.

Al Mazrah adıyla Batı Asya’nın hayali bölgesindeki bir çölde geçecek ve yeni bir çember mekaniğinin kullanılacağı onaylandı. Öyle ki birden fazla daralan çember ile oyun sonu senaryoları değişecekmiş. Bununla birlikte revizyondan geçirilmiş Gulag 2.0 özelliği de bulunacak olup, oyuncular ikiye ikili çatışmalara gireceklermiş. Ayrıca silah için yağma yapmak gerekecekmiş.

Yeni oyunun haritasında, orijinal Modern Warfare üçlemesinden aşina olduğumuz mekanları da görebileceğiz. Mesela Quarry ve Airport (Terminal, Modern Warfare 2) ve Showdown (Modern Warfare) gibi.

Call-of-Duty-Warzone-2.0-

Yeni oyundaki haritanın yeni bir yapay zeka topluluğu içereceği de söyleniyor. Geliştirici tarafından söylenene göre, bu eklentinin daha gerçekçi bir savaş senaryosu için düşünülmüş. Yapay zeka karakterler köşeleri kontrol edecek, kendilerini koruyacak ve oyuncunun seçimlerine dinamik olarak reaksiyon gösterecekmiş.

Warzone 2.0 oyunun DMZ moduyla geleceği de duyuruldu. Bu mod aslında daha önceden birçok kez sızdırılmıştı. Call of Duty: Next ile resmiyet kazanmış oldu. Bütünüyle yeni bir açık dünya deneyimi sunacak olan mod, oyuncuları savaş alanına girip mümkün olan teçhizatları tahliye etmelerini bekleyecek.

Son olarak, Warzone oyunundaki Buy Station Warzone 2.0 ile isim değiştirerek The Shop olacak ve ilk günden Perk satın alımlarına olanak tanınmayacak. Bunun yerine, sadece silah ve limitli sayıda ekipmanın yanı sıra ölmüş olan takım arkadaşınızı geri getirebilmeniz mümkün olacak.

Exit mobile version