Call of Duty: Modern Warfare İnceleme

Captain Price ile son bir operasyona daha var mısın?

Call of Duty serisinin en yeni üyesi Call of Duty: Modern Warfare 2019’u oynadık ve değerlendirdik. Peki oyun bizlere neler sunuyor? İşte tüm detaylarıyla Call of Duty: Modern Warfare inceleme yazısı!


Oyun İncelemeleri


Call of Duty: Modern Warfare İnceleme

Call of Duty markası Black Ops 4 ile artık çıkışı olmayan bir yola saptı. Eski ruhunu kaybeden seri özellikle son oyunuyla beraber sunum bazında özensizliğini fazlasıyla hissettiriyordu. Sakın beni yanlış anlamayın, Call of Duty markası hala oldukça derin ve birçok oyuncuyu kendisine çekmeyi başarıyor ancak iş geliştiricilerin radikal kararlarına gelince…

Peki Modern Warfare seriye neler katıyor? Geçmiş oyunlara nazaran farkları neler? Satın almaya değer mi?

Infinity Ward ekibi tarafından geliştirilen Modern Warfare, serinin eski oyunlarına nazaran hem grafiksel olarak hem de oynanış mekanikleri bakımından daha iyi bir şekilde karşımızda. Oyun ilk duyurulduğu zaman elbette herkes gibi bende heyecanlandım. Bunun sebebi Captain Price ile olan maceramıza tekrar devam edecek oluşumuz.

Modern Warfare üçlemesine reboot atan Infinity Ward, bir kez daha güçlü hikaye yapısı ve etkileyici sahneleri ile karşımızda. Olaya pencerenin neresinden bakarsanız bakın, yeni Call of Duty Modern Warfare duyurusu herkes için bir sürpriz oldu. Onlarca seri, tonlarca devam edilebilecek hikaye varken, Activision bir efsaneyi tekrar hayata getirmeyi tercih etti. Bana kalırsa İyi ki de etmiş. Call of Duty: Modern Warfare İncelemeModern Warfare o çok özlediğimiz temposu hiç düşmeyen sahneleri ile bizleri ekran başına kitlemeyi başarıyor. Öncelikle şunu belirtmeden geçmek istemem; oyunda eski Modern Warfare serisinden tanıdığımız pek çok yüz karşımıza çıkıyor olsa da tamamen farklı bir konu ve hikaye akışı ile karşılaşıyoruz.


Oyun Haberleri


Peki tam olarak bizlere sunulan hikaye ne? Captain Price ve SAS ekibi, çalınan kimyasal silahları geri almak için CIA ve Farah Karim tarafından yönetilen Urzikstani Kurtuluş Gücü ile birlik olmakta. Londra şehrinden Orta Doğu bölgesine kadar uzanan senaryo boyunca küresel çapta büyük bir savaşı durdurmak için zamana karşı yarışmamız gerekiyor.

Daha öncesinde tartışmalara sebebiyet veren YPG vurgusu açıkçası oyunda pek hissedilmemekte. Urzikstani Kurtuluş Gücü tamamen Rusya devleti ile savaş içerisinde olan bir örgüt rolünü üstleniyor ancak bu örgüt tam olarak YPG oluşumu ile ilişkilendirilebilecek bir topluluk değil.

Captain Price? Alırım Bir Dal

Hikaye hakkında daha fazla spoiler vererek sürpriz kaçıran olmak istemem. Sadece YPG vurguları konusunda tartışmaların yersiz olduğunu dile getirmek isterim. Hikaye modu haricinde serinin diğer yapımlarından da alışık olduğumuz online modlar yeni Modern Warfare oyununda tekrar bizleri karşılıyor. En önemli yeniliklerden biri ise artık oyunda Season Pass olmaması.

Oyunu bir kere satın aldıktan sonra, arkadaşlarınız ile birlikte dilediğiniz gibi ücretsiz olarak sunulan haritalar üzerinde oynamaya devam edebileceksiniz.

Buna ek olarak cross-play desteği sayesinde Xbox, PlayStation ve PC oyuncuları oyunu aynı server üzerinden deneyimleyebilecekler. Online modlar arasında takım ölüm kalım maçlarından tutun, bayrak kapmacaya kadar birçok farklı oyun modu bizlerin beğenisine sunuluyor.

Peki bir şeyi unutmadık mı? Spec Ops! Evet, ister dört kişilik online co-op ister split-screen olarak akın akın gelen düşmanlara karşı bize verilen görevleri yerine getirebiliyor ve oyun deneyimimizi bir tık daha üst aşamaya taşıyabiliyoruz. Ayrıca hikayenin ardından Spec Ops modunda sizleri güzel bir sürpriz de bekliyor olacak. Mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.

Hayaller ve Gerçekler

Teknik anlamda Call of Duty Modern Warfare önemli değişiklikleri beraberinde getirmiş. Oyunun ışıklandırma ve grafik motoru baştan aşağı yenilenmiş ve fizik tabanlı geliştirmeler de oyuncunun oyunu oynarken dikkatini çekmiyor değil. Kısacası grafiksel anlamda Modern Warfare ”olmuş” diyebiliriz. Müzikler konusunda ise aynı düşüncede değilim ancak silah sesleri ve karakter seslendirmeleri oldukça başarılı.

Genel olarak inceleme yazımızı toparlayacak olursak; Call of Duty: Modern Warfare 2019 bu yılın en sürpriz yapımlarından biri oldu. O özlediğimiz hikaye sunumuna sonunda kavuştuk. Her ne kadar eleştirilere açık olsa bile hikaye modunun uzunluğu ve tatmin ediciliği açıkçası beni mutlu etti.

Eğer sizde Captain Price ile eski günlerde olduğu gibi ihtişamlı operasyonlara katılmayı özlediyseniz mutlaka Modern Warfare yapımına bir şans vermeyi düşünün. Peki ya siz Call of Duty: Modern Warfare 2019 hakkında neler düşünüyorsunuz?

Oyunu beğendiniz mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın sevgili Turuncu Levye takipçileri.

İnceleme

Call of Duty: Modern Warfare

9 Puan

Call of Duty: Modern Warfare bizlere neler sunuyor?

ARTILAR

  • Hikaye
  • Oynanış
  • Grafikler
  • Spec Ops

EKSİLER

  • Müzikler
  • Bağlantı Sorunları

Editörün Puanı

  • Puan 9
Exit mobile version