Call of Duty: Modern Warfare II Duyuruldu!

Yeni oyun 28 Ekim 2022 tarihinde çıkıyor...

Call of Duty Modern Warfare II Duyuruldu!

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan tanıtım fragmanı ve çok geçmeden yaşanan sürümleri ile ilgili sızıntılarının ardından, sabırsızlıkla beklediğimiz Call of Duty: Modern Warfare II bugün itibarıyla duyuruldu. Peki Activision tarafından yapılan iddialı açıklamalara bağlı olarak, bakalım bu defa bizleri nasıl bir oyun bekliyor? Detaylar haberimizde.


İlginiz Çekebilir: Call of Duty: Warzone Mobile Görüntüleri Sızdırıldı


Resmi Call of Duty: Modern Warfare II Detayları Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz dakikalarda yapılan sunum kapsamında Call of Duty: Modern Warfare II, 28 Ekim 2022 tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series konsollarında ve PC platformunda da hem Battle.net hem de Steam üzerinden satışa sunulacak.

Hikaye olarak Call of Duty: Modern Warfare için bir devam niteliği taşıyacak olan oyun, Price, Soap, Gaz, Ghost ve Laswell’den oluşan Task Force 141 ekibinin terörist komplosunu ve Birleşik Devletler’e saldırıyı etkisi hale getirmek için verdikleri mücadeleyi anlatacak. Senaryoda ayrıca Meksika Özel Kuvvetler’den Albay Alejandro Vargas ve muhalifler gibi yeni müttefiklerimiz de olacak.

Sunum sırasında Infinity Ward tarafından verilen detaylara göre, yeni Call of Duty yeni ve bütünleşik bir grafik motoru ile geliştiriliyor. Bahsi geçen bu motor, 2019 yılının oyununda kullanılanın üzerine inşa edilmiş iken Call of Duty: Warzone 2 dahil serinin sıradaki oyunlarında da kullanılacakmış.

Oynanış açısından yeni bir bakış açısının getirileceğinin söylendiği yeni oyunda, gece görüşünü, gizliliği ve amfibi taarruzlarını, araç kullanımının olduğu savaş alanı ve çok daha fazlasını stratejik olarak düşünmemiz gerekecekmiş.

Infinity Ward tarafından belirtilene göre, Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone 2.0 oyunlarında yapay zeka açısından da devrimsel anlamda yeni gelişmeler yaşanacakmış. Öyle ki seçimlerimize göre oyunun sunacağı deneyime etki edecek şekilde yapay zeka karakterlerinin ve sivillerin hareketlerine göre takım arkadaşlarımızın alacağı pozisyon ve düşmanların hareket şekilleri değişecekmiş.

Yeni Gunsmith ile devasa boyutta özelleştirme imkanı da sunulacak iken, RICOCHET hile koruma sistemi Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone 2.0 oyunlarında da kullanılacak. Geliştirici ekibin, adil bir deneyim için sunucu tarafındaki araçlarına ve tespit sistemine istikrarlı bir şekilde güncellemeler yaptığı söyleniyor.

Sunumun yeni nesil ile ilgili kısmında, yukarıda da bahsettiğimiz yeni grafik motorunun haricinde, araç zinciri dahil yeni teknolojiler kullanılacak olmasının yanı sıra yapay zeka ve hareket modelleri de elden geçirilecek. Bunların yanı sıra, modern teknoloji fotogrametriye olanak tanıyan fizik tabanlı materyal sistemi, dünya hacimsel ışıklandırma, 4K HDR ve daha birçok yenilik ile büyük çapta sinematik sunumlu bir senaryonun bizleri bekleyeceği söyleniyor.

Son olarak, Call of Duty: Modern Warfare II oyununu satın almanız durumunda, Açık Beta testine erken erişim hakkınız olacak. PC platformunda, Beenox stüdyosunun da yardımı ile Battle.net ve Steam üzerinde tam olarak optimize edilmiş bir deneyim sunacak. Oyunun geliştirilme sürecine ayrıca Raven Software, High Moon, Toys for Bob ve daha birçok stüdyonun da katkıda bulunduğu söyleniyor.

Call of Duty: Modern Warfare II Fiyatı

PC (Steam)

PC (Battle.net)

PlayStation

Xbox

Oyunun Cross-Gen paketi açık betaya erken erişim hakkı sunacak iken, Vault sürümü ise Ghost, Soap, Farah ve Price operatörlerinin bulunduğu Red Team141 Operatör Paketi, FJX Cinder – İlk Silah Kasası ve Savaş Bileti + 50 Kademe Atlama ile gelecek.

Exit mobile version