Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone 2 Onaylandı

Her iki oyun da Infinity Ward liderliğinde geliştiriliyor...

Call of Duty Modern Warfare 2 ve Warzone 2 Onaylandı

Activision Blizzard tarafından yapılan duyuru ile Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone 2 onaylandı. Henüz pek bir şey söylenmemiş olsa da, birkaç bilginin netlik kazandığını söyleyebiliriz. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sıradaki Üç Call of Duty Oyunu PlayStation için de Çıkacak


Bildiğiniz gibi Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından satın alınması sonrasında, senelik Call of Duty düzeninden vazgeçilebileceği söyleniyordu. Bunun ne zaman hayata geçirileceği şimdilik belirsizliğini korur iken, en azından yakın bir zamanda gerçekleşmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bunun en büyük kanıtı ise Amerika menşeli yayıncının resmi sayfası üzerinden yaptığı sıradaki oyunların duyurusu oldu.

Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone 2 Detayları

Activision Blizzard tarafından yapılan duyuru yeni oyunun Call of Duty: Modern Warfare 2 olacağı ve bu yıl içerisinde bizlerle olacağı onaylandı. Dahası ise, yakın bir zaman önce Tom Henderson tarafından ortaya atılan iddialar bağlamında Call of Duty: Warzone 2 oyununun da yine geliştirilme aşamasında olduğu onaylandı.

Büyük bir evrimin yaşanacağı, yeni bir oyun alanının ve açık dünya modunun bulunacağı ücretsiz Battle Royale oyununun devamının sıfırdan geliştirildiğinin bilgisi verilir iken, Infinity Ward stüdyo başkanı Patrick Kelly tarafından söylenene göre Call of Duty: Modern Warfare 2 ile yepyeni bir motor kullanılarak  geliştiriliyor. Yeni oyunun bu sayede çok daha güzel görüneceği söylenir iken, Activision Blizzard bünyesindeki diğer stüdyoların da bu motoru kullanabilecekleri söyleniyor. Haliyle de Sledgehammer Games ve Treyarch stüdyolarının kendi versiyonlarını kullanmalarına gerek kalmayacak.

Ne Activision Blizzard ne de Infinity Ward tarafından her iki oyun ile ilgili pek fazla bir bilgi paylaşılmış değil. Ancak Youtube kullanıcısı JackFrags, Call of Duty: Warzone 2 ek birkaç bilgi daha sundu. Rapora göre belirgin yeniliklerin yaşanacağı ücretsiz Battle Royale oyununda, geliştiriciler tarafından bir maçın diğerinin aynısı olmayacağı söylenmiş. Ayrıca deyim yerindeyse aynı tas aynı hamam durumu yaşanmayacakmış.

Geliştiricilerin CharlieIntel sitesine yaptıkları açıklamada, Black Ops Cold War içeriklerinin Call of Duty: Warzone oyununa gelmesinin ardından ücretsiz Battle Royale oyununun artık ne Modern Warfare ne de Black Ops gibi hissettirmediğini söylediler. Bu bağlamda da, sıradaki Warzone için içerik hazırlanır iken bu durum göz önünde bulundurulacakmış.

Call of Duty Modern Warfare 2 oyununun ise bu yılın sonbahar mevsiminde satışa sunulması bekleniyor. Ancak yakın bir zaman önce ortaya çıkan bir söylentiye göre, son oyunun satış anlamında bekleneni verememesine karşılık olarak, biraz daha erken çıkabileceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte yeni Call of Duty oyununun Kolombiyalı uyuşturucu kartellerine odaklı bir senaryo ile karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor.

Bakalım Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Warzone 2 oyunları ile ilgili bütün detaylar ne zaman paylaşılacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version