Call of Duty Mobile İndirilme Sayısı Aldı Başını Gidiyor

Bakalım bir milyarı ne zaman göreceğiz?

Call of Duty Mobile İndirilme Sayısı Aldı Başını Gidiyor

Call of Duty serisi, PC ve konsollar için olduğu kadar mobil cihazlarda da boy gösteriyor. Ücretsiz olarak oyuncular sunulan Call of Duty Mobile indirilme sayısı ile dudak uçuklatıyor diyebiliriz. Peki mobil oyun güncel olarak ne kadar indirildi? Activision tarafından yapılan açıklamanın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Modern Warfare 2 Tanıtım Tarihine Dair İddia


Sadece evde değil, istediğiniz zaman istediğiniz yerde Call of Duty heyecanı yaşamanızı sağlayan mobil oyunu TiMi Studio Group tarafından Android ve iOS için geliştirilmiş ve farklı bölgelerde Activision, Garena, Tencent Games ve VNG Games olmak üzere farklı şirketler tarafından 2019 yılında ücretsiz olarak oyuncular ile buluşturulmuştu.

Çıktığı yıl içerisinde iki yüz yetmiş milyon indirmeye ulaşarak mobil oyunlar arasındaki en büyük çıkışlardan birini gerçekleştirmiş olan Call of Duty Mobile, kendi içinde Çok Oyunculu, Battle Royale ve Zombies olmak üzere üç farklı mod bulunduruyor. Tercihen tek kuruş ödemeden kazanacağınız krediler ile farklı eşyaları açabiliyor olsanız da, özel karakter ve silah görünümleri gerçek para ile elde edebileceğiniz COD Puanları gerektiriyor.

Call of Duty Mobile İndirilme Sayısı Yüzleri Güldürüyor

Her yıl sezonluk olarak farklı içeriklerin oyuncuların beğenisine sunulduğu Call of Duty Mobile, indirme sayısı açısından bir rekora doğru koşar adım gidiyor diyebiliriz. Activision tarafından açıklanan yıllık rapora göre, şimdiye kadar altı yüz elli milyon indirmeye ulaşmış. Her ay mobilde Call of Duty deneyimi yaşayan oyuncu sayısının ise geçtiğimiz yıl konsol ve PC platformundaki sayıyı neredeyse yakalamış olduğu da söyleniyor.

Aynı raporda, Call of Duty Mobile oyununun Çinli oyuncular ile buluşmasından sonra ise yıllık tüketici harcamaları bir milyar dolar barajının üstüne çıkmış olduğu söyleniyor. Kısacası, hangi platformda olursa olsun serinin para basma makinesi görevini tam gaz icra ettiğini söylemek yanlış olmaz.

Son olarak mobil cihazlar için de yayınlanacak olan Call of Duty: Warzone oyununa değinen Activision, Call of Duty serisinin bu sayede yeni bir seviyeye taşınacağına da kesin gözüyle bakıyor. Zaten gidişata bakacak olursak, deyim yerindeyse görünen köy kılavuz istemez.

Exit mobile version