Call of Duty İçin Microsoft, Sony’ye Yeni Teklif Götürdü

Bakalım Japon teknoloji devi ne diyecek buna?

Ortaya atılan yeni bir rapora göre, Call of Duty serisi ile ilgili Microsoft tarafından Sony’ye yeni bir teklif götürülmüş. Şimdilik Japon teknoloji devi yorum yapmaktan kaçınıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty 2023, Activision Tarafından Onaylandı


Activision Blizzard satın alımı için CMA ve FTC tarafından gelecek onay beklenir iken, Microsoft ve Sony arasında da henüz çözülememiş bir Call of Duty krizi var. Konuya ilişkin olarak Japon teknoloji devinin satın alımı engellemek adına girişimlerde bulunuyor iken, Activision Blizzard ile arasındaki anlaşmanın seri oyunlarının bir süre Game Pass servisine eklenmesine ilişkin kısıtlamalar içerdiği de ortaya çıkmıştı.

Öte yandan Microsoft ise Sony tarafını hem teskin edici açıklamalar yapmış hem de oyun sektörünün lideri olduğunu üstüne basa basa söylemiş olsa da, satın alım bağlamında yeterli olmamıştı.

hQXuTd4wwqFp5xmndXUzne-970-80.jpg

Microsoft, Call of Duty için Sony’ye Bir Adım Daha Attı

Şimdi ise yeni bir rapor, bu ay içerisinde Microsoft’un Sony tarafına Call of Duty serisine ilişkin olarak yeni bir teklifte bulunduğunu ortaya çıkarttı. Bu teklife göre, on yıl boyunca seri oyunlarının PlayStation konsollarına da çıkartılmasının teminatı veriliyor. Ne var ki şimdilik Japon teknoloji devi bu teklif ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.

“Oyuncular PlayStation’da Call of Duty oynamak istedikleri sürece Call of Duty’nin PlayStation’da olacağını düşünüyoruz ve bu, PlayStation’a karşı rekabetçi bir tehdit değil, sadece yararcı bir bakış açısı.”

Elbette on yıllık anlaşma teklifi ile ‘oyuncular PlayStation’da Call of Duty oynamak istedikleri sürece’ söylemi aynı kapıya çıkmıyor olsa da, iki tarafın bir uzlaşmak için masaya oturabileceğinin işareti olabilir.

Bakalım bu teklife Japon teknoloji devi nasıl bir geri dönüş yapacak? Eğer olumlu sonuçlanır ise, anlamı büyük olacak. Öyle ki oyun sektöründe yeni bir çağa işaret edebilir. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version