Call Of Duty: Cold War’da Bizleri Neler Bekliyor?

Trabzon Havalimanında macera bizleri bekliyor!

İlk gösterimi ile özellikle Türk oyuncular tarafından heyecan uyandıran Call Of Duty: Cold War için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Treyarch ve Raven Software tarafından geliştirilen, Activision tarafından dağıtılan Call Of Duty Serilerinin en yeni oyunu Call Of Duty: Cold War’da Bizleri Neler Bekliyor?


İlginizi Çekebilir: Call of Duty: Black Ops Cold War Türkiye Bölümü


Call Of Duty: Cold War’da Bizleri Neler Bekliyor?

Call Of Duty: Cold War'da Bizleri Neler Bekliyor?

Yeni Call Of Duty: Cold War, Call Of Duty: Black Ops serisinin ilk oyununun sonrasında geçiyor. 1980’ler de geçen Sovyet ve Amerikan gerilimini ele alan oyun şimdiden Türk oyuncuların dikkatini çekmeye başardı. Call Of Duty: Cold War’da Trabzon geçen bir bölümde bulunuyor. Call of Duty: Black Ops Cold War ile ilgili belli olan detayları tekrardan hatırlayalım:

Soğuk Savaş Nedir?

Soğuk Savaş, iki Süper güç olan ABD önderliğinde Batı Bloku ile Sovyetler Birliği’nin önderliğinde Doğu Bloku ülkeleri arasında 1947’den 1991’e kadar devam etmiş olan uluslararası siyasi ve askeri gerginlik olarak adlandırabiliriz. Ancak sıcak milletlerin katıldığı bir savaşa dönüşmemesi için genellikle çatışmalar suikast ve gizli çatışmalardan ibaretti. Soğuk Savaş döneminde NATO, “Batı İttifakı” olarak da biliniyordu. Soğuk Savaş, sonuçu olarak, sıcak savaşa dönüşmeden son buldu.

Sonuçlar;

• Batı Bloku üstünlüğü.

• Doğu Avrupa’da sosyalist rejimler düştü.

• Almanya birleşti.

• Sovyetler Birliği dağıldı.

• Varşova Paktı fesholdu.

Soğuk Savaş ve Türkiye

1980’lerde, Soğuk Savaş olarak anılan ABD ve SSCB gerginlikleri tavan yapmışken, iki ülke en çok konuşulan konuların başında geliyordu: Türkiye ve Küba. Amerika Birleşik Devletleri’nin Malatya’daki radar üssüne ve İncirlik’te bulundurduğu nükleer başlıklara misilleme yapmak isteyen Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, hedefine Küba’yı koymuştu. SSCB’nin Küba’ya nükleer başlıklı füzeler göndermek istemesiyle Soğuk Savaş yıllarının sıcak çatışmaya dönmesine ramak kalmış, gergin saatler yaşanmıştı. Küba’ya giden gemilerin önünü kesen ABD, her an bir savaşı ateşlemenin eşiğine gelmişti. SSCB ise bu krizden önce sürekli olarak Türkiye’deki askeri üsleri gündeme taşıyor ve haklılığını savunuyordu.

NATO’nun “ileri karakol” olarak tanımladığı bir ülke olan Türkiye’nin, Soğuk Savaş yıllarını anlatan bir oyuna konu olmaması beklenemezdi. Nitekim yayınlanan ilk görsel ve sonrasında oyunun resmi videosunda yer alan Trabzon yazısıyla birlikte söylentiler gerçeğe dönüş oldu.


Peki ya siz Call Of Duty: Cold War hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version