Call of Duty: Black Ops Cold War Türkiye Bölümleri Kesinleşti

Cold War'un bir ya da birkaç bölümünün Türkiye'de geçeceği kesinleşti.

call of duty black ops cold war türkiye trabzon havalimanı

2020 yılında çıkacak yeni oyun için ortaya atılan söylentiler sonunda resmileşti. Call of Duty: Black Ops Cold War Türkiye bölümleri ile birlikte FPS oyunu sevenlerin karşısına çıkacak!

Yeni Call of Duty oyunu aslında uzun süre önce gün yüzüne çıkmıştı. Bir dizi sızıntının ardından Activision tarafından yayınlanacak yeni CoD oyununun Black Ops Cold War olacağı kesinleşmişti. Soğuk Savaş dönemini konu alması ile seride daha önce görmediğimiz anları anlatacak olan yapım, bu özelliği ile merakla beklenir olmuştu.


İlginizi çekebilir: Cold War Türkiye Bölümü Videosu


Oyunun ilk videosu yayınlanmadan ortaya çıkan kimi bilgilerde dikkat çeken detaylardan bir tanesi ise Türkiye olmuştu. Çeşitli e-ticaret sitelerinde oyuna dair ayrıntılar verilirken, Türkiye’de geçen bazı bölümlerin olabileceği söylenmişti.

Call of Duty: Black Ops Cold War Türkiye bölümleri merakla bekleniyor

Hemen yukarıda görebileceğiniz Twitter paylaşımımızda, oyuna dair sızan ilk bilgileri sizlerle paylaşmıştık. Sızan görselde Cold War ile ilgili önemli detaylara yer verilirken şu cümleler kullanılmıştı: “Doğu Berlin, Vietnam, Türkiye, SSCB Merkezleri gibi birçok ikonik mekan kullanılacak.”

Birkaç saat önce Activision, yaptığı tanıtım etkinliği ile birlikte Cold War için merak edilen kimi bilgiler paylaştı. Bunlar arasında oyundan görüntülerin yer aldığı ilk video da vardı. Yukarıda yer alan ve oyuna dair birçok görüntüye yer verilen videonun en dikkat çeken kısmı ise 48. saniyesiydi.

Videonun 48. saniyesinde görülen kulenin üzerinde “TRABZON BELEDİYE HAVALİMANI” ibaresi net olarak okunabiliyordu. Böylece oyunun Türkiye’de geçen en az bir bölümünün olacağı kesinleşmiş oldu.


İlginizi çekebilir: Marvel’s Avengers Beta İncelemesi


Soğuk Savaş ve Türkiye

1980’lerde, Soğuk Savaş olarak anılan ABD ve SSCB gerginlikleri tavan yapmışken, iki ülke en çok konuşulan konuların başında geliyordu: Türkiye ve Küba. Amerika Birleşik Devletleri’nin Malatya’daki radar üssüne ve İncirlik’te bulundurduğu nükleer başlıklara misilleme yapmak isteyen Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, hedefine Küba’yı koymuştu. SSCB’nin Küba’ya nükleer başlıklı füzeler göndermek istemesiyle Soğuk Savaş yıllarının sıcak çatışmaya dönmesine ramak kalmış, gergin saatler yaşanmıştı. Küba’ya giden gemilerin önünü kesen ABD, her an bir savaşı ateşlemenin eşiğine gelmişti. SSCB ise bu krizden önce sürekli olarak Türkiye’deki askeri üsleri gündeme taşıyor ve haklılığını savunuyordu.

NATO’nun “ileri karakol” olarak tanımladığı bir ülke olan Türkiye’nin, Soğuk Savaş yıllarını anlatan bir oyuna konu olmaması beklenemezdi. Nitekim yayınlanan ilk görsel ve sonrasında oyunun resmi videosunda yer alan Trabzon yazısıyla birlikte söylentiler gerçeğe dönüş oldu.

Exit mobile version