Call of Duty 2023, Activision Tarafından Onaylandı

Jason Schreier ise tam aksini iddia ediyor...

Activision Blizzard tarafından yapılan açıklama ile Call of Duty 2023 onaylandı. Ne var ki Jason Schreier, bir önceki iddiasının arkasında duruyor ve bunun bir sonraki ana oyun olmayacağını söylüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Call of Duty Oyunları için Sony, Activision’a Ödeme Yapıyormuş


Bu yılın başlarında Bloomberg sitesinden Jason Schreier tarafından, 2023 yılında çıkması beklenen Call of Duty oyununun 2024 yılına kaydırılmış ve bu kararın da beklentilerin altında bir performans sergilenmiş olan Vanguard ile bağlantılı olarak alınmış olduğu rapor edilmiş. Activision ise bu raporu yalanlamış ve bu yıl, önümüzdeki yıl ve sonrası için ücretli ve ücretsiz Call of Duty oyunları planladıklarını dile getirmişti.

On gün içerisinde bir milyar dolardan fazla hasılat sağlaması ile yüzleri güldüren Modern Warfare 2 sonrasında, gözlerimizi elbette sıradaki oyuna çevirdik. Bugün, geride bıraktığımız üçüncü çeyreğe ilişkin kazanımlar raporunu yayınlayan Activision Blizzard tarafından Call of Duty serisine de değinildi. Son oyundan satış anlamında bir hayli memnun olduğunu söyleyen şirket, kazanılan ivmenin 2023 yılına taşınmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi. Bu da ‘tam ücretli çıkış’ ile yapılacakmış. Yani yeni bir Call of Duty oyunu olacakmış gibi görünüyor.

All-Game-Modes-in-Call-of-Duty-CoD-Modern-Warfare-2-MW2-Beta-1

Call of Duty 2023, Sıradaki Ana Oyun Olmayacak Mı?

Şirketin bu açıklamasından bir süre önce, önümüzdeki yıl herhangi bir yeni oyun görmeyeceğimiz ve eski oyunlardaki haritaları içeren devasa bir paketin yayınlanacağı iddiasında bulunulmuştu. Her ne kadar Activision ‘tam ücretli çıkış’ ile bu iddiaları yalanlamış gibi görünse de, Bloomberg sitesinden Jason Schreier ise halen iddiasının arkasında durmaya devam ediyor.

Schreier, yaptığı Twitter paylaşımı ile Modern Warfare 2’nin uzantısı olduğunu söyledi. ‘Tam ücretli çıkış’ olarak nitelendirilmesinin nedeni ise, tek oyunculu ve çok oyunculu içerik ile yetmiş dolarlık bir oyun gibi pazarlayacak ve satacak olmalarıymış. Ama temelde daha fazla Modern Warfare 2 anlamına gelecekmiş. Bakalım bu iddia ne kadar doğru çıkacak? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version