Call of Duty 2020 Yılını Boş Geçmeyecek

Activision, Call of Duty dışında 2 oyun daha çıkaracak..

Call of Duty 2020

Activision, Warzone‘un bu yıl yakaladığı başarının üstüne yeni Call of Duty oyununun geleceğini açıkladı. Diğer birçok sektör, çalışanlar ve oyun yapımcılarının yaptığı gibi Activision da evden çalışma yöntemine geçmişti. Covid-19 salgını serinin bir sonraki oyununun duyurulmasını engelleyemedi. Böylece Call of Duty 2020 yılını da boş geçmemiş oldu.


İlginizi Çekebilir: Cyberpunk 2077 Yeni Detaylar Geliyor! Resmi Açıklama


Activison Blizzard’ın yeni operasyon direktörü ve başkanı Daniel Alegre bugün yapılan 2020 mali yılı toplantısında yılın ilk çeyreğinin finansal raporlarını şirket yöneticileriyle paylaştı. Covid-19 pandemisinin şirketi ve tüm çalışanları etkilediğini, çalışma şartlarında birçok değişiklik yaşandığı belirtti. Bunun yanında Call of Duty serisinin yeni oyununun yolda olduğunu belirtti.

Daniel Alegre ayrıca, Call of Duty ile alakası olmayan iki oyunun daha Activision tarafından yapım aşamasında olduğunu söyledi. Bu oyunların büyük olasılıkla Crash Bandicoot ve Spyro serisine ait olacağı söylentiler arasında yerini aldı. Activision yapım aşamasında olduğu diğer iki oyun hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Bu iki oyun için dedikodular hala sürüyor.

Call of Duty 2020 ne zaman çıkacak?

Activision, serinin yeni oyununun yılın sonlarına doğru çıkacağını açıkladı. Oyunun Vietnam Savaşı döneminde geçen Black Ops serisine ait bir oyun olması bekleniyor. Call of Duty serisi Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone’un bu yıl yaptığı büyük satışlardan dolayı beklenenin üstünde bir performans sergilemişti. Call of Duty: Modern Warfare çıktığı ay içinde serinin diğer oyunlarını geride bırakarak en çok hasılat getiren yapım oldu. Call of Duty: Warzone ise çok kısa sürede toplamda 60 milyon oyuncu sayısına ulaşarak beklentinin çok üstünde bir performans sergiledi.

Call of Duty: Warzone’un yayıncısı Activision Warzone’un Call of Duty serisinin ana oyunlarıyla bir rekabet içinde olmadığını belirtti. Düzenlenen mali yıl toplantısında yöneticiler Call of Duty: Warzone’un yakaladığı büyük başarının Call of Duty: Modern Warfare satışlarını beklenenden fazla sayıda arttırdığını belirtti.

Daha önce gün yüzüne çıkan haberlerde, 2020 yılında çıkacak olan COD oyunun, Vietnam Savaşı üzerine odaklanacağı dile getirilmişti. Vietnam üzerine odaklı oyun hakkında kimi fan çalışmaları dahi yapılırken, Activision resmi açıklamanın yakın zaman sonra yapılacağını da dile getirmiş oldu.

Call of Duty ile ilgili resmi haberleri buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

Exit mobile version