Bus Simulator İnceleme

Otobüs şoförlüğü yapmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı!

Oyunlarda kuralları çiğnemekten sıkıldı ve artık biraz daha yasalar çerçevesinde mi hareket etmek istiyorsunuz? O zaman elimizde tam size göre bir oyun var. Still Alive Studios tarafından geliştirilen Bus Simulator, genişleyen dünyası ve içerisinde barındırdığı çeşitlilik ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Otobüs şoförlüğü yapmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı! İşte tüm detaylarıyla Bus Simulator!


İlginizi Çekebilir: Final Fantasy 7 Remake İnceleme


Bus Simulator İnceleme

Still Alive Studios tarafından geliştirilen ve Astragon Entertainment tarafından yayıncılığı yapılan Bus Simulator, 12 ilçeden oluşan bir şehrin tüm ulaşım ağı kontrollerini bizlerin beğenisine sunuyor. İster sanayi bölgesi veya liman bölgesinde, ister şehir merkezinde, çevredeki köylerde veya iş parkında olsun, Bus Simulator’de, geniş ve serbestçe sürülebilir kentsel alanda bir otobüs sürücüsünün heyecan verici günlük yaşamını yakından deneyimleyebilirsiniz.

Mercedes-Benz, Setra, MAN ve IVECO devlerinin en son model otobüsleri ile yolcu taşırken bir yandan da akıllıca hareket etmeli ve rotalarınızı diğer ağlarınızın kazancını zedelemeyecek şekilde dizayn etmelisiniz. Oyuna ilk olarak sıfırdan bir şirket kurarak başlıyoruz.

Şirketinizi nasıl yöneteceğiniz tamamen sizin elinizde. Yeni otobüsler satın alabilir, çalışanları atayabilir, markalardan reklamlar alabilir ve tüm bunlardan kazanç elde edebilir, kaybedebilirsiniz. Kurallar çerçevesinde hareket etmeniz sizi her zaman kazançlı çıkaracaktır.

Bus Simulator PS4

Bazı otobüs duraklarını ağa bağlamak ve onlara sürücü atamak gibi tamamlanması gereken hafif bir hikaye modumuz da var. Bu görevleri kesinlikle yapmanızı öneririm. Hikaye modu ile yeni bölgelerin kilidini açabilir ve kayda değer miktarda para kazanabilirsiniz. Sürekli aynı rota üzerinde direksiyon sallamak oyuncuyu sıkabileceğinden dolayı yeni bölgelerin kademeli olarak hikaye eşliğinde açılması oyunu taze tutan noktalardan biri olmuş.

Açılın Yoldan Geliyor Kaptan!

Zamanınızın çoğunu lisanslı otobüslerin direksiyonunda geçireceksiniz. Bu çerçevede yapabileceğiniz çok fazla şey var. Otobüs duraklarına yanaşırken sinyalleri doğru yönde kullanmanız, müşteriler için kapıları açmanız, engelliler için erişilebilir rampayı düşürmeniz ve ilk defa otobüs kullananlar için bilet satmanız gerekiyor.

Araçların otobüs duraklarının önüne park etmesi ve yolcuların her zaman etrafa çöp bırakması da sizi zorlayacak unsurlardan sadece birkaçı. Otobüs kullanmak düşündüğünüz kadar kolay bir iş değil. Dönüş noktaları sorunları da beraberinde getiriyor. Bir otobüse zarar vermenin maliyeti… Düşünmek bile istemiyorum!

Dış kamera, otobüsünüzü bazı noktalarda daha iyi yönetmek için yardımcı olabilir. Manevraları daha zor hale getiren daha büyük otobüslere geçiş yapmanız tüm taktiklerinizi değiştirecek. Neyse ki, otobüs yolculuğunuzu daha kolay hale getirmek ve daha etkileşimli hissettirmek için birçok kısa yol sizlere sunuluyor.

Kapıları açmak için kare, bilet makinesine erişmek için doğrudan D-Pad’e basmak ve sinyaller için L1 / R1 tuşlarını kullanmak bu kısayollardan sadece birkaçı. İflas bayrağı her zaman ensenizde olabilir. Bir sürüş simülatöründen daha çok bir yönetim moduna geçiş yaptığımız o an Bus Simulator, oyuncuya ne zaman neleri sunacağını çok iyi biliyor ve işliyor.

Senin Şehrin, Senin Otobüsün

Otobüsünüzün renk kombinasyonları hoşunuza gitmedi mi? Plakalara kendi adınızı mı vermek istiyorsunuz? Merak etmeyin, Bus Simulator kişiselleştirme ekranı ile de ön plana çıkmayı başarıyor. Logolar ekleyebilir, reklamların tam olarak nasıl konumlandırılacağını ayarlayabilir ve otobüsünüzün çeşitli bölgelerine renkli ikonlar yerleştirebilirsiniz. Seçim sizin!

Peki her şey bunlarla mı sınırlı? Tabii ki hayır. Yolcularınızı tek oyuncu modunda tek başınıza ya da gerçek zamanlı çok oyunculu modda arkadaşlarınızla birlikte güvenli ve dakik bir şekilde varış noktalarına taşıyarak eğlencenizi iki katına çıkarabilirsiniz.

Oluşturduğunuz rotalar üzerinden arkadaşlarınızla beraber para kazanıp şirketinizi büyütmek güze vakit öldürebileceğiniz bir aktivite haline dönüşebilir. Grafiklerin zaman zaman nasıl göründüğü hep aklıma takılan noktalardan biri oldu.

PS4 üzerinden deneyimlediğim yapım, Unreal Engine motorundan gücünü almasına rağmen beklentilerimin çok aşağısında bir performans ile karşıladı beni. Ruhsuz şehir tasarımı, NPC’lerin ve araçların hatalı ve akılsız davranışları da oyuncuyu çileden çıkarabilecek cinsten.

Oyunun herkese hitap etmediği gerçeğinin altını çizmeden incelememizi sonlandırmak istemem. Ancak, Bus Simulator’den fazlasıyla zevk aldım. Bus Simulator vaat ettiği her şeyi oyuncuya vermeyi başarıyor. Ne fazlası ne de azı. İncelemenin başında da belirttiğim gibi, otobüs şoförlüğü yapmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı!

Resmi PlayStation Store sayfasına buradan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri. Oyun Türkçe dil desteği sunmaktadır. Peki ya siz Bus Simulator hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyunu deneyimlemeyi düşünüyor musunuz?


İlginizi Çekebilir: Bus Simulator Türkçe Platin Kupa Rehberi!


Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle ve diğer takipçilerimizle paylaşmayı unutmayın lütfen.

 

 

 

 

 

İnceleme

Bus Simulator

8 Puan

Bus Simulator bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi?

ARTILAR

  • Türkçe Dil Desteği!
  • Lisanslı Otobüsler
  • Harita
  • Kişiselleştirme

EKSİLER

  • Grafikler
  • Yapay Zeka (NPC'ler ve Araçlar)
  • Ruhsuz Şehir
  • FPS Düşüşleri

Editörün Puanı

  • Puan 8
Exit mobile version