Bulut Tabanlı Oyun Platformları Başarılı Olabilir mi? (Anket)

bir devir sona erebilir..

Bulut tabanlı oyun platformları başarılı olabilir mi

Bildiğiniz üzere özellikle son bir yıldır bulut tabanlı oyun platformları üzerinde yoğun çalışmalar yapılıyor. Söz konusu çalışmalar dünyanın dört bir yanında olduğu gibi ülkemizde de geçerli. Nitekim Game+ bu sürecin en son örneklerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki ama sizce başarılı olabilecekler mi? Hadi anketimize katılın ve oy kullanın.


Benzer İçerik: Turkcell Game+ Hakkında Her Şey!


Bulut Tabanlı Oyun Platformları Yükselen Yıldız Olabilir!

GeForce Now’dan tutun da Google Stadia’ya, Project xCloud’dan tutun da PlayStation Now’a…

Son zamanlarda ciddi anlamda yatırımların yapıldığı bu sektör, bir yıl öncesine oranla önemli bir değişime uğradı. Nitekim oyun kütüphaneleri hızla genişlemeye, stabilizasyon ise oyuncuları memnun edecek bir seviyeye gelmeye başladı.

Peki tüm bunların da gerisinde, bulut tabanlı oyun platformları başarılı olabilir mi?

Evet, olabilir!

Kullandığınız cihaz yeteri kadar güçlü değil mi? Peki ama elinizde güçlü bir internet bağlantısı var mı? O zaman sorun değil. Bulut tabanlı oyun platformlarının en büyük artısı, güçlü bilgisayarlara ya da pahalı konsollara olan ihtiyacı ortadan kaldırması.

Tüm bunlara ek olarak herhangi bir konuma ve hatta herhangi bir cihaza bağlı kalmıyor olmak da oldukça hoş bir detay. Evde iken televizyonda oynayın ve uzun bir yolculuk sırasında telefonunuzdan kaldığınız gibi devam edin.

Hayır, olamaz!

Tamam, her şey hoş. Aslında yurt dışında fiyatlar da nispeten iyi bir seviyede. Öte taraftan ülkemizdeki abonelik ve internet fiyatları ne yazık ki sıkıntılı bir detay. Aynı şey altyapılar için de geçerli.

Bazılarımızın evinde 200 Mbps internet altyapısı varken, bazılarımız hala 16 Mbps altyapı ile yetinmeye çalışıyor.

Ne yazık ki bu iki faktör, en azından ülkemizde, bulut tabanlı oyun akış hizmetlerinin önünü kapatıyor.  Şu an bilinen popüler bulut oyun servisleri ise şu şekilde:

Peki başlığın kendisine dönersek, sizce bu servisler başarılı olabilme şansına sahip mi?


Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıda bulunan yorumlar sekmesinden hem bizlerle, hem de diğer ziyaretçiler ile paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version