Borderlands Geliştiricisi Take-Two Interactive Bünyesine Geçti

Sonunda Borderlands 4 geliyor!

Bir süredir konuşulan olası Gearbox satın alımı sonunda gerçekleşti ve Borderlands geliştiricisi Take-Two Interactive çatısı altına geçiş yaptı. Borderlands 4 oyununun da aktif olarak geliştirilme aşamasında olduğu müjdelendi.


İlginizi Çekebilir: Embracer Group Saber Interactive Şirketini Resmen Satıyor


Hatırlayacağınız üzere Savvy Games Group satın alımının sekteye uğraması sonucunda yeniden yapılanma sürecine girmiş olan Embracer Group, bünyesindeki pek çok stüdyoyu kapatmış, pek çok projeji iptal etmiş ve pek çok çalışanının da işine son vermek durumunda kalmıştı.

Borderlands Geliştiricisi Take-Two Interactive Tarafından Satın Alındı

Yakın bir zaman önce Saber Interactive şirketini de Beacon Interactive şirketine satan İsveç menşeli video oyun holdinginin, The Gearbox Entertainment Company’yi de satacağı bir süredir konuşuluyordu. Bu durum en nihayetinde netlik kazandı ve Borderlands geliştiricisi Take-Two Interactive tarafından 460 milyon Dolar’lık anlaşma ile satın alındı.

Yaşanan gelişmenin detaylarına bakılırsa The Gearbox Entertainment Company, 2K etiketi altında bir stüdyo olarak operasyonlarına devam edecek. Eskisi gibi kurucusu ve Üst Yöneticisi Randy Pitchford ve yönetim ekibi tarafından idare edilecek.

Borderlands Filmi İçin Bazı Sahneler Yeniden Çekiliyor

The Gearbox Entertainment Company halihazırda her biri farklı geliştirme aşamasında olan altı etkileşimli eğlence projesi üzerinde çalışıyor. Bunlardan beşi, yeni Borderlands ve Homeworld olmak üzere devam oyunları iken bir tanesi özgün bir fikri mülkiyetmiş. Anlayacağınız üzere, yakın bir zaman önce sinyalleri verilen Borderlands 4 oyunu 2K ve Gearbox tarafından resmen geliştirilme aşamasında.

Satın alımın gerçekleşmesinin ardından, Borderlands geliştiricisi Gearbox Software, Gearbox Montreal ve Gearbox Studio Quebec stüdyoları ile Borderlands, Brothers in Arms, Duke Nukem, Homeworld ve Tiny Tina’s Wonderlands markalarının haklarını elinde tutmaya devam edecek.

Diğer yandan Embracer Group ise adı sonradan değişecek olan ve Remnant markasına ek olarak Hyper Light Breaker ve henüz duyurusu yapılmamış oyunların yayıncılık haklarını elinde tutan Gearbox Publishing San Francisco, Neverwinter Online ve Star Trek Online stüdyosu Cryptic Studios, Lost Boys Interactive ve Captured Dimensions stüdyolarına sahip olmaya devam edecek. Söylenene göre video oyun holdinginin elinde tutmaya devam edeceği şirketler, Embracer Group’un farklı bölümlerine entegre edilecek.

Exit mobile version