Blue Box Studios Abandoned Hakkındaki İddiaları Yine Yalanladı

Meraklı bekleyiş sürüyor...

Blue Box Studios Abandoned ile ilgili iddiaları bir kez daha yalanladı. Söylenene göre, oyunun geliştirilme aşamasına devam ediliyormuş ve açılış kısmı da hazır olduğunda yayınlanacakmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Abandoned’ın İlk Hikaye Detayları Ortaya Çıkıyor


Duyurulması ile olaylar silsilesini tetikleyen oyun Abandoned, bildiğiniz gibi Blue Box Game Studios tarafından geliştiriliyor. En azından geliştirilme aşamasında olduğu söyleniyor. Geliştirici stüdyo tarafından önce paylaşılan ve sonra silinen bir Twitter paylaşımından dolayı sıradaki Silent Hill olduğu sanılan ve hatta projenin başındaki Hasan Kahraman’ın da gerçekte Hideo Kojima olduğu iddia edilen oyun hakkında gerçekten çok az şey biliyoruz.

İlk fragmanı esasen 10 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanacaktı. Ancak yaşanan bir aksilik nedeniyle belirsiz bir zamana ertelenmişti. Her ne kadar çok geçmeden iptal edildiği de iddia edilmiş olsa da Kahraman, buna karşılık olarak Abandoned ile bizlere sunulacak olan hikayenin detaylarını Nisan ayı içerisinde bizlerle paylaşmıştı.

Bu paylaşımdan sonra da neredeyse şehir efsanesine dönmüş olan oyun hakkında ilginç gelişmeler yaşandı. Yakın bir zaman önce GameSpot tarafından yayınlanan yeni bir rapor ile projenin sorun yaşadığına işaret ediyor. Yaratıcı yönetim birçok kez değişmiş iken, birden fazla kaynak da geliştirilme aşamasında kana susamış bir tarikat ile ormanda kapana kısıldığımız bir hayatta kalma-korku oyunundan, önce öfkeli bir yapay zeka hikayesine ve son olarak da vampirler hakkında bir oyuna geçiş yapıldığını aktarmış.

Her ne kadar şu anda ilk baştaki konsepte geri dönüş yapıldığı söyleniyor olsa da, GameSpot sitesine bilgi aktaran kaynaklar tarafından halihazırda oyunun geliştirilme aşamasına devam edildiğine dair bir kanıtın olmadığına dikkat çekilmiş.

Blue Box Studios Abandoned İddiaları

Blue Box Studios Abandoned İddialarına Yanıt Verdi

Blue Box Studios tarafından PC Gamer sitesine gönderilen bir e-posta bildirisinde ise Abandoned’ın iptal edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirtilmiş. Oyun geliştirilme aşamasında iken, ortaya atılan iddiaların oyunu görmemiş olan sinirli oyuncular tarafından ortaya atıldığını ve GameSpot sitesindeki raporun da bu iddialar üzerine hazırlandığı söylenmiş. Açılış kısmının ise stüdyo hazır olduğunda yayınlanacağı bilgisine de yer verilmiş. Buna ek olarak, söylentilerin kendilerini oyunu kanıtlamaya zorlamayacağını da sözlerine eklemiş Blue Box Studios.

Açıkçası bu oyunun karşımıza nasıl çıkacağını çok merak ediyoruz. Ne var ki bunun için hangi tarihi beklememiz gerektiğini bile bilmiyoruz. Bakalım gelişmeler ne yönde olacak? Merakla takipteyiz.

Exit mobile version