Bloomberg Yeni GTA 6 Raporu Yayınladı

Bonnie ve Clyde filminden esinlenme bir hikaye sunulabilir...

Bloomberg yeni GTA 6 raporu ile karşımıza çıktı. Hayli ilginç bilgilerin yer aldığı raporda, ana karakterimizden geçeceği şehre kadar birçok detay yer alıyor. Haberimizin içeriğinden göz atabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: GTA: Vice City Unreal Engine 5 ile Göz Alıcı Görünüyor


GTA serisinde yeni bir oyun görmeyeli oldukça uzun bir zaman oldu. Tamı tamına dokuzuncu seneye girmeye az kaldı. Her ne kadar Rockstar Games zaman içerisinde GTA 5 oyununu desteklemiş ve desteklemeye devam ediyor olsa da, artık GTA 6 için zaman geldi de geçiyor bile. Rockstar Games tarafından Şubat ayında yaptığı açıklama ile yeni GTA için geliştirilme aşamasına geçildiği, bu ay ise bütünüyle odak noktasına alındığını öğrenmiştik.

Şimdilik güncel bir haberin verilmediği yeni oyun için zaman içerisinde sayısız iddia ve söylenti ortaya çıkmıştı. Her defasında da farklı bilgiler ile karşılaşmıştık. Hepsinin ortak kaderi ise henüz nihayete erememek oldu.

Qy5k4EVLU5NEWzEYXgQgx7-1200-80

Bloomberg Yeni GTA 6 Raporu İlginç Detaylar İçeriyor

Bloomberg sitesinden Jason Schreier, yayınladığı yeni bir rapor ile ilginç sayılabilecek bilgiler sunuyor. Öyle ki ilk başta, gelmiş geçmiş en büyük GTA oyunu olması ve haritanın da Project Americas kod adıyla Güney ve Kuzey Amerika bölgelerini kapsaması yönünde plan yapılıyormuş. Sonradan yönetim tarafından ölçeğin düşürülmesi ve tek bir şehre odaklanılması kararı alınmış. Raporda da GTA 6 oyununun, kenar mahalleleri ile Miami şehrinin hayali versiyonu olan Vice City’de geçeceği ve Bonnie ve Clyde filminden esinlenilen bir hikaye anlatacağından bahsedilmiş. Yani, başroldeki karakterlerden bir tanesi kadın olacakmış.

Vice City haritası Project Americas konsepti ile karşılaştırıldığında daha küçük olsa da, dert edilmeyecek genişlikte olacağı ve önceki oyunlara göre daha fazla iç mekan barındıracağına dikkat çekilmiş. Bununla birlikte, Rockstar Games oyunu yeni görevler ve hatta şehirler ekleyerek devamlı güncelleyecekmiş.

Raporda hikaye anlamında herhangi bir detay verilmiyor, ama şirketin, serinin önceki oyunlarının aksine, ötekileştirilmiş grupları alaycı bir tavır ile aşağılamaktan kaçınmaya özellikle çalışacağı vurgulanmış.

Son olarak, GTA 6 oyununun bazı geliştiricilerin beklentisinin aksine yavaş ilerliyormuş. Bunun sebeplerinden birisi COVID-19 salgınının ertelemelere yol açması olarak gösterilir iken, diğeri ise şirket içinde kültürün ve çalışma koşullarının iyileştirilmeye yardım edilmesiymiş. Buna ek olarak, geliştiricilerin fazla mesai yapmasının önüne geçilebilmesi için tasarım departmanı da yeniden yapılandırılmış. Netice olarak, yeni GTA için en az iki yıl daha beklememiz gerektiği söyleniyor raporda. Diğer bir deyişle, en erken 2024 yılında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Exit mobile version