Bloober Team Silent Hill 2 Remake Hakkında Konuştu

Henüz oyun için bir çıkış tarihi mevcut değil...

Ekim ayı içerisinde Konami tarafından gerçekleştirilen canlı yayın ile Silent Hill 2 Remake resmen duyurulmuştu. Unreal Engine 5 ile üç yıldır geliştirilmekte olan oyun, PC (Steam) ve PlayStation 5 için satışa sunulacak. Orijinal hikayeye bütünüyle bağlı kalınacak iken, müziklerin, karakter modellemelerinin ve seslendirmelerin sıfırdan yapıldığı yeniden yapımın, yine Ekim ayı içerisinde Polonya menşeli stüdyo tarafından yapılan açıklama ile geliştirilme safhasının sonlarına geldiğini ve çıkış tarihi için gözlerin Konami firmasına döndüğünü öğrenmiştik. Yakın bir zaman önce GamingBolt sitesi tarafından yapılan röportaj ile Bloober Team Silent Hill 2 Remake hakkında yeni açıklamalarda bulundu.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill 2 ve Final Fantasy Oyunları Xbox Konsollarına Gelecek Mi?


Bloober Team Silent Hill 2 Remake Hakkında Neler Diyor?

Baş Üretici Maciej Glomb tarafından söylenene göre, Silent Hill 2 Remake için, ses getiren başarısı ve klasik yapımlar için kriter olarak görülen Resident Evill 2 Remake esin kaynağı olmuş ve geliştirici stüdyo da kendisine benzer hedefler koymuş.

Glomb, her iki markanın da yıllar boyunca birbirine rakip olarak görüldüğünü ve birbirine yakın oyuncu kitlesinin olmasından dolayı bir şekilde doğru olduğunu söylüyor. Kendilerini Resident Evil 2 Remake oyununun başarısının, uzun bir aradan sonra nasıl yeni gibi sunulacağının da farkında olduklarını ve bir benzerini Silent Hill hayranları için sunabilmek adına ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekliyor.

Röportaj sırasında hikaye kısmına da değinen Glomb, orijinal oyunun en önemli kısmı olduğunu ve hiçbir zaman değiştirmek gibi bir maksatları olmamış. Ancak belirli noktalarda eklemeler görebilirmişiz. Bunlar bir nevi tazeleme ve yeni oyuncular için biraz daha anlaşılabilir olması için yapılacakmış, ama ana hikayeyi bozmayacakmış.

Silent-Hill-2-Remake-1

Oynanıştaki en büyük değişikliğin kamera açısı olup, düşmanların yapay zekaları, bölüm tasarımları ve silah mekanikleri açısından değişiklikler ile sonuçlanmış. Bulmacalara, silahlara, düşmanlara ve mekanlara da farklı şekillerde değişiklikler uygulandığı söyleniyor. Bulmaca çözme, çatışma ve hikaye anlatımı arasındaki sağlıklı dengeyi korumayı istediklerini söyleyen Glomb, yeniden yapıma bir şey ekler iken öncelikle orijinal oyuna başvurmuşlar. Çünkü birbirlerine mümkün olabildiğince yakın olması konusunda hassasiyet göstermişler.

Röportajın ilerleyen kısımlarında, Akira Yamaoka ve Masahiro Ito ikilisinin geliştirilme aşamasında aktif bir rol oynadığını söylüyor Baş Üretici Maciej Glomb. Öyle ki, yirmi yıl boyunca internet üzerinde dönüp duran çoğu ima için ihtiyaçları olan açıklamaları sunmuşlar. Bununla birlikte orijinal oyun ile ilgili olarak sık sık fikirleri sorulmuş. Ito mekanlar ve yaratıklar için konsept sanat çalışmaları sunar iken Yamaoka ise tahmin edebileceğiniz üzere müzik kısmını devralmış.

Geliştirilme aşamasının başlangıcında, ne yönde ilerleneceği ve yeniden yapım açısından da orijinal oyundaki hangi kısımların değiştirilip hangi kısımların olduğu gibi bırakılacağına dair beyin fırtınası yapılmış. İlk seneyi Konami ile sıkı çalışmaya ve daimi görüşmelere harcamışlar. Salgının yüz yüze beyin fırtınası yapmalarına engel olduğunu söyleyen Glomb, Japon yayıncının yaratıcı yönetimlerini inanılmaz şekilde cesaretlendirdiğini, oyun için vizyonlarını güçlü bir şekilde desteklediğini ve kendilerine güvendiğini de sözlerine ekliyor.

Exit mobile version