Bloober Team Silent Hill 2 Remake Geliştiriyor İddiası

Bu Yaz oldukça hareketli geçecek gibi görünüyor...

Bloober Team Silent Hill 2 Remake Geliştiriyor İddiası

Bloober Team Silent Hill 2 Remake ile karşımıza çıkabilir. Henüz resmi bir imada bulunulmamış olsa da, sektörün itibarı olan isimlerinden Jeff Grubb’ın da onayladığı söylenti buna işaret ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Silent Hill PlayStation 5’e Özel Çıkabilirmiş


Son birkaç gündür Silent Hill serisi ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanmış olsa da, serinin yeni oyunları ile ilgili iddialar, sızıntılar ve söylentiler aslında iki seneden fazla bir süredir belirli dönemlerde karşımıza çıkıyordu. Şu an için elimizde elle tutulur bir şey olmasa da, Summer Game Fest sırasında nihayete erecekmiş gibi görünüyor.

Hatırlayacağınız üzere 2021 yılının Şubat ayında bir açıklama yapmış olan Bloober Team Üst Yöneticisi Piotr Babieno, ünlü bir yayıncı ile bir başka korku oyunu projesi üzerinde çalıştıklarını ve duyurulduğunda da büyük heyecan yaratacağını söylemişti. Bu açıklamanın üzerinden çok geçmeden de Konami ile imzalanan ortaklık anlaşması ise akıllara doğrudan “Yeni Silent Hill oyunu Bloober Team’den mi gelecek?” sorusunu getirmişti.

Bloober Team Silent Hill 2 Remake Üzerinde Mi Çalışıyor?

Uzun bir zamandır bu konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşanmamış iken, geçtiğimiz günlerde Polonya menşeli stüdyo Sony Interactive Entertainment ile lisans ve dağıtım anlaşması imzaladığını duyurmuştu. Bu duyuru elbette stüdyonun yeni Silent Hill oyunu üzerinde Konami ile çalışmakta olduğu söylentilerini de yeniden gündeme getirmiş oldu.

Şimdilik resmi bir açıklama olmasa da, son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından kült serinin etrafında yeni söylentilerin dönmeye başlamasına da yol açtı.

Bildiğiniz gibi Perşembe günü sızdırıldıktan sonra DMCA telif avı ile kaldırılması için büyük uğraş verilen görüntülerin yeni Silent Hill oyunu olduğu düşünülüyor. Görüntüleri sızdıran Aesthetic Gamer, daha başka oyunların da geliştirilmekte olduğu söylemi dikkat çekmişti.

Bloober Team ile Sony Interactive Entertainment arasında imzalanan anlaşmanın ardından NatetheHate2 isimli Twitter hesabından paylaşılan ve birden fazla kaynaktan aynı söylemleri duyduğunu dile getiren Jeff Grubb tarafından da tasdik edilen iddiaya göre, Polonya menşeli geliştirici Silent Hill 2 Remake üzerinde çalışıyor. Sınırlı süreli PlayStation 5 konsoluna özel olacağı söylenen bu yeniden yapım, revize edilmiş bulmacalar ve yeni bitişler içerecekmiş.

NatetheHate2 aynı zamanda daha önceden duyduklarımız gibi birden fazla Silent Hill projesinin geliştirilme aşamasında olduğunu da söylüyor. İçlerinden bir tanesi yeni ana seri oyunu olacak iken, yan senaryolu oyunlar da göreceğimizden bahsediliyor.

Bildiğiniz gibi Konami, geçtiğimiz yılın E3 fuarında büyük bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor olsa da son anda geri çekilmişti. Jeff Grubb ise Japonya menşeli yayıncının bombalarını bu yıl patlatacağını söylüyor. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version