Blizzard, Türkçe Dil Desteği için Düğmeye Bastı!

Asın bayrakları!

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yılın Mayıs ayı itibarıyla Battle.net mağazasında Türk Lirası desteği gelmişti. Haliyle oyunları, kendi para birimimiz üzerinden satın alabilir olmuştuk. Bizleri sevindiren bu gelişmenin ardından epey bir süre sonra, Blizzard Entertainment tarafından şimdi de oyunlarda Türkçe dil desteğinin sunulabilmesi için düğmeye basıldı.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı İçin Oyuncular Microsoft’a Dava Açtılar


Yakın bir zaman önce resmi sayfası üzerinden Türkçe Dil Lideri (Turkish Language Lead) adı altında ilan açan Amerika menşeli yayıncı, oyunların ve hizmetlerin yerelleştirilmesine destek olması için bir aday arıyor. Söz konusu kişinin çeşitli ortaklar ile birlikte çalışarak, yerelleştirme kalitesini ve halihazırda yerelleştirilmiş varlıkların gözden geçirilmesine destek olacakmış.

1200x627-1613990484995

Blizzard Entertainment Oyunları Türkçe Olacak!

Beklenti yönünden, aday kişinin çalışkan olması, dil bilgisine ve oyun ve eğlence sektörü bilgisine sahip olması söyleniyor. Uygun kişi seçildiğinde, güvenli kullanıcı deneyimleri sunmaya da çalışacakmış.

İlanda Blizzard Entertainment şirketinin teşvik edici konuştuğunu da görebiliyoruz. Öyle ki, yapılan araştırmalar sonucunda, kadınların ve temsil edilme konusunda yeterli desteği göremeyen grup üyelerinin bir şekilde başvurmaktan geri durduğuna temas edilmiş. Yani şirket, her yeterliliği karşılamanız durumunda başvurmanızı önemle arz ediyor.

Söz konusu pozisyon için uygun aday bulunduğunda, Diablo ve World of Warcraft gibi popüler markaları Türkçe olarak oynayabilmemizin yanı sıra, Battle.net mağazasını da Türkçe olarak kullanabilmek mümkün olacak. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version