Bir Şaka Tweet’i EA Şirketinin Başını Epey Ağrıttı

Akıllardaki tek soru: Neden?

Bir Şaka Tweet'i EA Şirketinin Başını Epey Ağrıttı

Bir şaka tweet’i EA şirketinin sosyal medya üzerinde hatırı sayılır derecede tepki almasına yol açtı. Oyun sektörünün dört bir yanından gelen tepkiler ile konu hakkındaki detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Skate için Kapalı Beta Kayıtları Başladı


İnternet ucu bucağı olmayan bir ortam ve bu ortamda, kimi zaman ortaya atılan bir şey çok tutulur ise çeşitli durumlara uyarlanarak dilden dile aktarılabiliyor. Hatta yıllar sonra yeniden popüler olabiliyor da. Mesela zamanında Cem Yılmaz’ın Opet reklamında söylediği ‘Asfalt ağladı be!” lafı gibi. Ancak bunun aksini yaşandığı bir durumda okların hedefi de olabiliyorsunuz. Mesela yakın bir zaman önce Electronic Arts şirketinin baltayı taşa vurması gibi.

Bildiğiniz veya bilmediğiniz üzere internette “He is a 10 but…” diye bir geyik muhabbeti var. Sonrasını nasıl tamamlayacağınız ise size kalmış. Ancak bunu yaparken, hedef aldığınız her ne ise mükemmel olmasının yanında kusurunu da işaret etmeniz gerekiyor. Herhangi bir kişiyi veya başka bir şeyi koyabilirsiniz. Bu akıma Amerika menşeli yayıncı da katılmak istedi, ama katılmasa daha iyi olabilirdi.

Bir Şaka Tweet’i EA Tarafına Tepkilerin Yağmasına Yol Açtı

Hatırlayacağınız üzere Electronic Arts, çok oyunculu oyunları daha fazla benimseyen bir şirket ve geçmişte de bunu birçok kez dile getirmişti. İşte malum geyiğe de bu yoldan bir yaklaşımda bulunarak “On numaralar, ama sadece tek oyunculu oyunları oynamayı seviyorlar.” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Tahmin edebileceğiniz üzere şirket, tam anlamıyla topa tutuldu. Gelen tepkilerin arasında farklı geliştirici stüdyoların yanı sıra şirketin bünyesindeki stüdyolar ve tanınmış içerik üreticileri de bulunuyor. Mesela eski Dragon Age tasarımcısı Sebastian Hanlon tarafından nerede ne söylenmesi gerektiğine dair dikkat çekilen bir geri dönüş yapılır iken, en sert tepki ise kapanan Visceral Games stüdyosunun geliştirdiği Dead Space 2 ve Dante’s Inferno oyunlarının kadrosunda yer alan Zach Mumbach tarafından gösterildi:

“Bu, stüdyomu kapatan ve tek oyunculu oyun yaptığımız için yüz harika geliştirici işten çıkartan şirket. Ayrıca oyun derecelendirme skorlarını 10 puan ölçeğine düşürürseniz, çoğu EA oyunu sağlamından 6 veya 7’dir. Geliştiricilerin kötü olmasından dolayı değil, oyunların hızlıca çıkması için EA’in onları zorlayan bir şirket olmasından dolayı. EA şirket yönetimi video oyunları açısından “10”un neye benzediğini bilmezlerdi.”

Bu yorumların haricinde Obsidian Entertainment hem tek oyunculu hem de çok oyunculu oyunları öven bir paylaşımda bulunur iken, Cory Barlog da tek oyunculu oyunları öven bir Twitter paylaşımında bulundu. Oldukça kısa bir süre içerisinde binlerce olumsuz geri dönüş ile karşı karşıya kalan Electronic Arts, aynı paylaşıma alıntı yaparak aldıkları tepkiyi sonuna kadar hak ettiklerini belirttiler.

Muhtemelen artık şirket sosyal medya üzerinden herhangi bir akıma katılmadan önce iki kez düşünecektir. Ayrıca sizin de bildiğiniz üzere, son yıllarda artık daha fazla tek oyunculu oyun ile karşımıza çıkan Electronic Arts tarafından yapılan bu paylaşımın yorumunu da siz sevgili takipçilerimize bırakıyoruz.

Exit mobile version