Bir Öğretmen Tarih Dersini Assassin’s Creed ile Anlattı

Ubisoft sağolsun...

Bir Öğretmen Tarih Dersini Assassin's Creed ile Anlattı

Mr. Mahathey isimli bir öğretmen tarih dersini Assassin’s Creed ile anlattı. Yoğun ilgi gören video, aynı zamanda da büyük takdir topladı. Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Assassin’s Creed Red’in Çıkış Tarihi Belli Olmuş Olabilir


Bildiğiniz gibi oyunlar, çoğunlukla eğlendirici olsa da eğitici de oluyor. Bilhassa Ubisoft tarafından son Assassin’s Creed üçlemesi ile sunduğu Discovery Tour, Antik Mısır, Antik Yunan ve Viking Çağı için son derece faydalı bilgiler sunuyor. Ünlü arkeologlar ve tarihçiler ile çalışılarak oluşturulan belgesel tadındaki keşif turlar büyük bir hazine diyebiliriz.

Bir Öğretmen Tarih Dersini Assassin’s Creed Oynayarak Anlattı

Yakın bir zaman önce TikTok isimli sosyal medya platformunda paylaşılan bir video da, oyuncuların gerektiğinde son derece eğitici olduğunu gösterebiliyor. Bir ortaokul öğretmeni de öğrencilerine tarih dersi verir iken bunu son derece başarılı bir şekilde kullandı. Konu Yunanistan’a gelince, Mr. Mahathey isimli öğretmenin PlayStation konsolunu çıkarttığı ve oyunu açtığı görülebiliyor.

@mrmahathey Nothing like using Assassin’s Creed to teach the Battle of Thermopylae #fyp #foryou #assassinacreed #odyssey #teacher #history #historyteacher #middleschoolteacher ♬ original sound – Jade1803

Bu yöntem ile Termopylae Muharebesi’ni öğrencilerine görsel bir şekilde de anlatmış olan öğretmen, aynı zamanda Yunanlıların nerede konumlandığını ve savunma açısından nasıl bir avantaja da sahip olduklarını göstermeden de geçmiyor. Halihazırda 2.3 milyon kişinin izlediği video, hem kullanıcılardan hem de öğrencilerden büyük övgüler aldı.

Exit mobile version