Bir Nintendo Emülatörü Daha Kapatıldı

Yuzu etkisi mi desek?

Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Yuzu emülatörü davasının ardından, bir Nintendo emülatörü daha kapatıldı. Görünüşe göre ileride daha fazla emülatörün kapandığı haberini alabiliriz.


İlginizi Çekebilir: Birinci Parti Xbox Oyunlarının PlayStation ve Switch Tarihleri Belli Oldu


Hatırlayacağınız geçtiğimiz günlerde, Nintendo tarafından açılan davanın firmanın lehine sonuçlanmasının ardından Switch emülatörü Yuzu kapatılmıştı. Gerekçe olarak da korsanlığı devasa çapta kolaylaştırmasıydı. Dava sonucunda geliştirici Tropic Haze, 2.4 milyon Dolar ödemeyi kabul etmişti ve bütün operasyonlar durdurulmuştu.

Bir Nintendo Emülatörü Daha Kapatıldı: Pizza Emulators

Şimdi ise bir başka Nintendo emülatörü daha kapatıldı. Android cihazlar üzerinde Game Boy Advance ve Game Boy Color oyunlarını oynama imkanı sunan Pizza Emulators, Google Play mağazasından kaldırıldı.

The Verge tarafından aktarılana göre geliştirici Davide Berra, uygulama geliştirmek yerine ailesi ile daha fazla vakit geçirmek adına bu kararı aldığını söylemiş. Mesajında her ne kadar Yuzu emülatörünün kapatılmasına değinmemiş olsa da, Berra’nın benzer bir durum ile karşı karşıya kalmayı istemediği böyle bir eylemde bulunduğu da tahmin ediliyor.

3295920780_536c657af0_h-e1650360165340-1024x625

Switch emülatörü ile ilgili olarak, Yuzu içinde veya Yuzu emülatörünün herhangi bir kaynak kodunda veya özelliklerinde halka arzı, temin etmeyi, pazarlamayı, reklamı, teşvik etmeyi, satmayı, test etmeyi, ev sahipliği yapmayı, klonlamayı, dağıtımı veya başka türlü ticaret yapmayı önleyen ihtiyati tedbir kararı da verilmişti. Ayrıca Nintendo’nun teknik koruma önlemlerini önleyen diğer yazılımlar ve cihazlar da bu kapsama dahil olacak. Diğer bir deyişle, 3DS emülatörü Citra da sizlere ömür demek oluyor.

Yuzu emülatörünün kapatılmasına ek olarak, Tropic Haze, internet sitesi alan adlarını bırakması, elinde bulundurduğu fiziksel önleme cihazlarını teslim etmesi ve yaratıcılarının da gelecekte benzer Nintendo emülatörleri geliştirmemek yeni şirketler kurmama ve ortaklıklar yapmama konusunda hemfikir olmaları da gerekiyor.

Exit mobile version