BioShock Isolation için 2024 Yılı Hedefleniyor

Cloud Chamber stüdyosunda ayrılıklar yaşanmış...

BioShock Isolation için 2024 Yılı Hedefleniyor

Oyun tarihinde önemli bir yere sahip olan BioShock serisinin sıradaki oyunu için bekleyiş sürüyor. Ne zaman çıkacağını bırakın, ne zaman duyurulacağı bile tam olarak belli olmayan BioShock Isolation 2024 yılında çıkacakmış gibi görünüyor. En azından iddialar bu yönde. Detaylar ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: BioShock 4’ün Geçeceği Dönem ve Şehir Ortaya Çıktı


Her ne kadar resmi olarak duyurulmamış olsa da, 2019 yılı içerisinde sıradaki BioShock oyununun Cloud Chamber stüdyosu çatısı altında Unreal Engine 5 motoru ile geliştirilme aşamasında olduğunu öğrenmiştik. Adının BioShock Isolation olacağı söylenen bu yeni oyunun, 1960’lı yıllarda ve Borealis adındaki hayali Antarktika şehrinde geçeceğine dikkat çekilmişti. Hikayesi önceki oyunlar ile bağlantılı olacak iken, genel yapı itibarıyla da bir hayli benzer olacağı aktarılmıştı.

Ne var ki geliştirici ekipte BioShock ve BioShock Infinite oyunlarından önemli isimlerin bulunduğu BioShock Isolation ile ilgili son söylentilerin pek de iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz. Öyle ki, çıkış zamanı için epey beklememiz gerekebilir.

BioShock Isolation Tahmin Edilenden Geç Çıkabilir

Daha önceden Oops Leaks Twitter hesabı üzerinden yapılan bir paylaşıma göre, yeni oyunun bu yılın ilk çeyreğinde açıklanması bekleniyordu. Ancak aynı hesap üzerinden bu hafta içerisinde yapılan paylaşıma bakılırsa, aralarında yönetici pozisyonunda da olan kırk kadar çalışan Cloud Chamber stüdyosundan ayrılmış. Buna ek olarak, 2K şirketi de projenin sonuçlarından ve temposundan pek memnun değilmiş ve buna bağlı olarak da resmi duyuru tarihini ileriye atmış. Ne var ki son yayınlanan Take-Two Interactive finansal raporu oyunun çıkışı için halen 2024 yılının sonunun hedeflendiğini gösteriyor.

Bu iddiaların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu öğrenmek mümkün değil. Haliyle resmi duyuruyu veya Take-Two Interactive tarafından yapılacak olan nihai açıklamayı beklemek gerekiyor. Eğer bu iddialar gerçekten doğruysa da, teyit edilmesi için epey bir süre beklememiz gerekecekmiş gibi görünüyor.

Son olarak, BioShock Isolation için teyit edilmemiş diğer iddialar ise şöyle:

Exit mobile version