Billie Eilish, Bad Guy Şarkısını Plant vs. Zombies’den Esinlenmiş

Billie Eilish, Bad Guy ve Plant vs. Zombies arasında nasıl bir bağlantı olabilir?

bad guy plant vs zombies

Grammy Ödülü alan en genç sanatçılardan biri Billie Eilish, Bad Guy şarkısı ile önemli bir sükse edinmişti. Şarkıcının en çok dinlenen şarkılarından Bad Guy ile Plant vs. Zombies arasında ilginç bir bağlantı kuruldu. Paylaşılan videodan sonra Billie Eilish, Bad Guy şarkısını Plant vs. Zombies’den esinlenmiş denildi.

Çok kötü bir adam hakkında olan ve halihazırda YouTube üzerinde 775 milyon izleme alan şarkı, Billie Eilish’i uzun süre gündemde tutmuştu. Özellikle akılda kalıcı altyapısı ile milyonlara ulaşan Bad Guy, geçtiğimiz senenin en fazla dinlenen yapımlarındandı.


İlginizi çekebilir: Vefat eden arkadaşlarının cenazesini loot’ladılar


Şarkı yayınlanır yayınlanmaz, müthiş müzik kulakları ve hafızaları olan bazı oyuncular, Bad Guy’ın biraz tanıdık olduğunu dile getirmeye başlamışlardı. Bad Guy’ın yayınlanmasından birkaç gün sonra ise altyapının Plant vs. Zombies tema müziği ile çok benzediği belirtilmişti.

Plant vs. Zombies Bad Guy şarkısına gönderme yaptı

YouTube üzerinde yer alan, Plant vs. Zombies Bad Guy bağlantısını ortaya koyan onlarca videonun ardından, hiç beklenmedik bir hareket geldi: PvZ resmi hesabı, benzerliği konu alan bir videoyu paylaştı ve olayın tekrar alevlenmesini sağladı.

Aslında ünlü şarkıcı aradaki benzerliği bir süre önce kabul etmişti. Rolling Stones dergisinin YouTube kanalına verdiği röportaj sırasında Plant vs. Zombies benzeşmesine dair açıklama yapan Eilish, “Aslında gerçekten benziyor. Aslında Bad Guy gerçekten Plant vs. Zombies” demişti.

Yukarıdaki videonun hemen ardından YouTube üzerinde videolar yayınlayan bir başka isim iki müziğin nasıl oluştuğunu gösteren bir içerik yayınlamıştı. Hemen aşağıda görebileceğiniz o videoda, Plant vs. Zombies‘in nasıl Bad Guy’a dönüştüğü daha yakından görülebiliyordu.

Plant vs. Zombies nasıl bir oyun?

PopCap Games tarafından geliştirilen Plant vs. Zombies, aslında beklenmedik bir başarı yakalamıştı. İlk olarak 2009 yılında piyasaya sürülen oyun, bilgisayarlar ve konsollar için yayınlandığında göz ardı edilmesine karşın milyonlarca oyuncuya ulaşmıştı.

Daha sonra popülaritesini mobil platformlarda da sürdüren oyun, kendine has bir kitle oluşturmayı başarmıştı. Oyundaki oynanış mekanikleri ise temelde şöyle çalışıyordu: “Plants vs Zombies, standart olarak 5 sıradan gelen (1,3,6 olduğu bölümlerde vardır) zombilere bitkilerinizle karşı koyduğunuz bir oyundur. Oyunda 5 grup macera bölümü, 25 mini oyun, 20 puzzle, 11 hayatta kalma bölümü, 40 bitki , 8 geliştirme ve 1’i boss 21 zombi vardır.”


Plant vs. Zombies indir


 

Exit mobile version