Bilgisayar Korsanları PS5 Konsolunu Kırmaya Yaklaştılar

fail0verflow önemli bir aşamanın kaydedildiğini söylüyor...

Bilgisayar Korsanları PS5 Konsolunu Kırmaya Yaklaştılar

fail0verflow isimli bilgisayar korsan grubu, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile merak edilen sorunun cevabını verdi. Bilgisayar korsanları PS5 konsolunu kırmaya yaklaştıklarını belirten yeni bir açıklamada bulundular. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: PS Plus Kasım 2021 Oyunları Duyuruldu


Yeni nesil PlayStation konsolu, geçtiğimiz yılın Kasım ayı içerisinde satışa sunulmuştu. Ne var ki çip ve yarı iletken tedariki konusunda yaşanan sıkıntıların üzerine, bir de karaborsacıların işin içine girmesi neticesinde, dünya genelindeki çoğu oyuncu halen PlayStation 5 konsoluna sahip olabilmiş değil.

Geride bıraktığımız zaman zarfında yapılan çeşitli açıklamalara bakılırsa, bu sorun daha epey bir süre devam edecek. Japon teknoloji devi bu sorunun önüne geçebilmek için önemli kararlar almaya başlamış iken, şimdi de üstesinden gelmesinin gerekeceği başka bir sorun daha baş göstermiş durumda.

Bilgisayar Korsanları PS5 Hakkında Önemli Açıklamada Bulundular

Bilgisayar korsan grubu fail0verflow, Twitter hesabı üzerinden geçtiğimiz günlerde yeni bir görsel paylaşımında bulundu. Bir dizi kodun yer aldığı bu paylaşıma yakın bir zaman önce alıntı yapıp not düşerek, tüm simetrik PS5 kök anahtarlarına sahip olduklarını belirtti. Dahası ise, konsol başına kök anahtar dahil olmak üzere tümünün yazılımdan elde edilebilir olduğunu da sözlerine eklediler.

Bu her ne kadar bu PlayStation 5’in kırıldığı anlamına gelmiyor olsa da, önemli verilere ulaşılması ile konsolun Jailbreak’i konusunda önemli bir aşamanın kaydedildiğini gösteriyor. Bahsi geçen korsan ekibi, PlayStation 3 konsolunun kırılmasına katkıda bulunmuştu. Playstation 4 konsolunu da kırmayı başarmış olan fail0verflow, Linux işletim sistemi vasıtasıyla özel aygıt yazılımlarını Switch konsolu üzerinde çalıştırmayı mümkün kılmıştı.

fail0verflow tarafından yapılan paylaşım sonrasında, şimdilik Japon teknoloji devi herhangi bir açıklamada bulunmuş değil. Ne zaman ve ne şekilde bir adımın atılacağı ise büyük bir merak konusu oldu. Gelişmeleri takipte olacağız.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Size Sony bu durum karşısında neler yapmalı? Düşüncelerinizi bizimle yorum kısmında paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version