Bethesda.net’ten Steam’e Geçiş Tarihi Açıklandı!

Beklenen geçiş, bu ayın sonlarında başlıyor...

Bethesda.net'ten Steam'e Geçiş Tarihi Açıklandı!

Bildiğiniz gibi Mart ayının başında Bethesda Softworks tarafından yapılan açıklamayla, Bethesda.net başlatıcısının bu ay içerisinde kapatılacağını öğrenmiştik. Bu hafta içerisinde yeni bir açıklama yapan Amerika menşeli yayıncı tarafından Bethesda.net’ten Steam’e geçiş tarihi duyuruldu.


İlginizi Çekebilir: Yeni Starfield Ekran Görüntüsü Sızıntıları Devam Ediyor


Bethesda.net’ten Steam’e Geçiş Tarihi Ne Zaman?

Verilen bilgilere göre 27 Nisan 2022 Çarşamba günü, Bethesda.net ile Steam arasındaki hesap taşıma işlemini başlatabilmeniz mümkün olacak. Başlatıcı üzerinden kütüphanenize erişim sağlayarak oyunlarınızı oynayabileceğiniz son tarih ise 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü.

Hesabınızı Steam mağazasına taşıdıktan sonra, oyunlar, indirilebilir içerikler, oyun içi görünümler, sanal para bakiyeleri dahil Bethesda.net kütüphanenizi Steam kütüphanenize aktararak ücretsiz bir şekilde ulaşabileceksiniz. Ayrıca arkadaş listesi için de Fallout 76, DOOM Eternal, Wolfenstein: Youngblood, The Elder Scrolls: Legends, RAGE 2 ve DEATHLOOP gibi bulunan oyunlarda buluşturulacak.

Bahsi geçen aktarım çoğu kayıt dosyasını da otomatik olarak taşıyacak. Geri kalanları ise elle Steam klasörüne taşımak durumunda olacaksınız. Mayıs ayı içerisinde Bethesda Başlatıcısı’nın kapatılması ile uygulama üzerinden oyunlarınıza ulaşamayacak ve başlatamayacaksınız. Ne var ki, oyunlar, modlar, görünümler, haberler ve güncellemeler için gelecekte Bethesda.net hesabına ihtiyaç duyulmaya devam edilecek.

Eğer Bethesda.net hesabınızı PlayStation veya Xbox hesabınıza aktarmayı istiyorsanız, hesap bilgileri sadece PC platformunda aktarılmayı desteklediği için konsollara aktarımın yapılabilmesi mümkün olmayacak. Bununla birlikte, sadece Steam desteklendiği için PC üzerindeki başka bir hizmete de aktarımın mümkün olmayacağı söyleniyor.

Söz konusu bilgilerin arasında Fallout 76 ve The Elder Scrolls Online oyunlarına da değinilmiş. Fallout 76 oyununa Steam üzerinden devam edebilecek iken, aynı durum The Elder Scrolls Online için de aynı durum geçerli olacak.


Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bethesda Başlatıcısı’nı kullanıyor musunuz? Bu geçiş sizin için iyi oldu mu? Düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version